「曬銀時警世文」 低賤地盤佬 勿讀香港理工大學 JS3030 Code 應用物理學系所有課程,畢業完出來乞食

33 回覆
27 Like 7 Dislike
政府現正招聘物理學家?有咩入職要求?香港工程師學會會員都做得?
https://lih.kg/3742397
師兄識貨,全香港政府物理學家得14個位,好難得有空缺
你ug physics 係咪HKU physics
應用物理,我可以企係身都係靠應用物理,點會冇用
樓主加油
Push
推到無人讀曬銀時,物理系唔岩係香港搞,香港工程狗已經夠慘,估唔到更慘係班物理狗!
間接證明工程讀得叻一樣做到醫學物理學家

仲要有HKIE 學會加持,完美擊殺班大學曬銀時物理狗。
Push 比JUPAS班學生睇,自己係廢物讀工程啦,唔好讀曬銀時

工程廢個班都有好大出路,勁個班咪照上Mphill,衰極都有Scheme A行
樓主讀緊speed 洗底?打算讀msc?同你情況差唔多
讀Speed洗底
phy 到盡頭做 hedge fund ibank 大把機會
Physics佬同我聽住!!

Physics佬你地聽住 呢個結果係你地選擇的 將來的後果就由你地自己去承擔, 我依家突然好想一車車physics fg湧入個job market 睇住佢地大呼小叫 然後我只會瘋狂恥笑 落井下石咁指住佢地黎笑
盡快推post比班JUPAS撚睇

我就轉行洗底重讀degree 啦

Physics 唔關我事,叫定所有學生勿讀曬銀時,Job Market同科學園大部份jobs都要求工程系學生入黎做。

科學園老細們都睇低BsC Science學生,用16/17k人工請班賤種曬銀時當廉價勞工用。

想做狗讀工程好過,起碼有狗比你做下,曬銀時學生連狗都不如。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞