[2024DSE] JS3636 PolyU物理治療討論區

64 回覆
2 Like 3 Dislike
重有無多d消息?
如果就咁睇本地畢業生數目,RD好過PT
-1610名
負皮嗰幾個係咩事
唔想接受現實既物治學生掛
當自己係社工類就得啦依家,周街都係物治program呀大佬
咁老實講,點估到咁快比政府玩爛又cut錢又亂加program
咁社工嚴崚好多二萬幾個社工,十鳩廿個program(HD+degree),唔足point/揸八大degree做SWA係常態,一個 A仔位隨時收幾百份CV

Physio暫時你肯食啲豬頭骨位既,想足point都唔係難不過幾年後又收皮
有冇人知面試具體上會問啲咩問題
應該點樣準備好
同埋有冇話做啲咩講啲咩會加下分
gpa>3.2 啲fd 都有ha direct offer
有啲gpa 低過3, interview 完都有offer
Interview通常都係Jupas放榜之後in ,基本上你正正常常,講嘢唔好kick 就得。我唔知今年有冇變,但我估冇嘢prep 到,我嗰年in我嗰啲professor 都係即埸諗啲interview問題. 應該主要都係group discussion,我估
Pin this la,真心話無人肯聽,冇謂咁高分衝入去讀,出到無野撈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞