[窮撚扮有錢鐵證]《生化危機7》iOS版銷售慘淡,購買者恐不超過2000人

27 回覆
32 Like 41 Dislike

根據外媒 VGC 報導,CAPCOM《惡靈古堡7》iOS版自今年 7 月推出以來,下載量僅略高於 8.3 萬次,收入約 2.8 萬美元,估計付費購買的用戶應該不超過 2000 人。

先前曾報導過,《惡靈古堡4 重製版》、《惡靈古堡:村莊》、《死亡擱淺》、《刺客教條 幻象》等 3A 遊戲在 iOS 平台的表現也同樣不佳。對此,Appmagic 內容負責人 Andrei Zubov 表示,他對主機遊戲在蘋果設備上的前景並不樂觀。

他認為,成功的付費手遊通常具有「操控簡單、藝術風格獨特、適合短時間遊玩」等特點,他接著補充道:「這些同時也是成功的免費手遊常見特色。」,而 3A 遊戲的受眾很可能已經擁有可以遊玩 3A 遊戲的主機。由此可見,絕大多數偏好 3A 遊戲的玩家,應該不會選擇在手機上購買或遊玩這類遊戲。

https://tw.news.yahoo.com/%E3%80%8A%E6%83%A1%E9%9D%88%E5%8F%A4%E5%A0%A17%E3%80%8Bios%E7%89%88%E9%8A%B7%E5%94%AE%E6%85%98%E6%B7%A1%EF%BC%8C%E8%B3%BC%E8%B2%B7%E8%80%85%E6%81%90%E4%B8%8D%E8%B6%85%E9%81%8E2000%E4%BA%BA-031919061.html

屌你老母成班 i 畜乞衣,平時乜七生態圈又乜七保值,原來成班真係肥醜臭矮毒嘅公屋窮撚扮富貴,主機模擬器post係咁推係咁玩,真3A就買唔撚起,肉撚酸到呢
傻閪只係睇自己個閪袋有皮幾兩皮就以為自己有錢
笑人窮

但其實個個 gaming pc 同 ps5 打爆晒機
買嚟托
想當初idogs打曬飛機
結果無一個買
咪係,幾年前已經爆咗機啦
打機嘅iPhone用家又點會有gaming PC或PS4/ PS5先至得架
傻閪只係睇自己個閪袋有皮幾兩皮就以為自己有錢
笑人窮

但其實個個 gaming pc 同 ps5 打爆晒機
買嚟托
咪係,幾年前已經爆咗機啦
打機嘅iPhone用家又點會gaming PC或PS4/ PS5先至得架
上年公佈果陣呢度有幾個打手吹到冇人買家用機
散熱 , mon細 , control廢 , 電
太多嘢影響 點叫人買
我ps5玩完

做咩要係Mac買多次
班idog葡萄咗咁多年流住口水屌an機玩老翻
依家終於可以喺iphone上面用模擬器仲邊有人買正版玩
正常人都正正經經用PC/家用機玩啦
仲要賣得貴
有二千個咁多
真係正常人唔打機唔會買 會玩嘅晨早玩爆
完全唔明樓主點得出窮撚扮有錢結論
神早ps5玩爆咗啦,邊個會咁on9嘥錢買多次呀
老老實實佢真係想玩嘅話不如出Apple TV pro
用勁嘅U打遊戲機市場
叫人用電話玩點玩
樓主純粹想搵個位入下idog
散熱真係差到
打小小機幾鍟鐘已到熱到仆街
要開住個風扇仔吹住部機先冇咁易變lag
連switch 都少見到人喺街玩
更何況用手掣夾撚住部ipad喺街玩
苦瓜?
An狗思維唔係常人理解到
vision pro 仲好笑

當初出又話取代電話電視,幾皮買個未來其實好平

唔買一定蝕

宜家出街未見過人用,連登想搵個討論post 都無

樓主IQ 低過100?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞