高CP值 日牌衣著討論區 (18) 夏天已經開始左,短衫短褲都可以靚

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
咁就仆街
買原色就啱著
洗水就出事
猿哥出左條介紹廁所片
我真心覺得佢應該行依個路線
因為睇左好多佢既片
覺得佢著衫根本冇個人特色同記憶點
老老實實我係街見到佢個look
我會以為佢係遊客
救世軍
希望唔會比人CUT, 我配送填岩地址
請求先住所 果到填左BNS美國地址
覺得呢到好多買左SIZE3可能會後悔, 真係要平時有襯開OVERSIZE衫先襯到。
冇乜襯開衫既應該買2先冇死。

反而有D今次買SIZE2 覺得保守左既可以同SIZE 3 班巴打換
佢之前嗰啲四五分鐘條片介紹一件單品嘅開箱片幾好
依家轉咗模式之後,感覺好似冇以前咁好睇
直腳我覺得呢個POST有幾條其他款既都幾正!
留名, 真係幾靚
呢個post邊條?
BELTED PANTS 同 CARGO, 都幾靚
日牌post都有社工

睇嚟份excel可以加多版for graphpaper老牛
寫低身高體重
買左咩size
有冇洗水
Fit/ oversize/ 窄
買嘅係邊一季
size誠唔誠實
24ss 同23aw 都係著size2 ,係fit size,仲有少少走盞
24ss 係細過23aw 少少,size分別真係好少
Size2 88cm即係35吋腰
正常係34或以下既人著

而你32都只係咁
咪即係咁多年黎個size根本冇改
官網都係標大勁多

所以我幾日前已經呼籲唔好跟腰圍買
但唔知究竟有幾多人留意到
想請教師兄,ss同aw除咗顔色分別,啲布料厚薄有冇唔同?

另外就係Five Pocket Tapered Pants同Two Tuck Tapered Pants 其實係咪版型一樣,只係褲袋既設置唔同

最後,size3估計既腰圍最盡去唔去到36/37腰🙏🙏🙏

今日㩒唔到size3褲,只係買咗件type2 size 2
咁望都望佢正常
但就算細左少少都仲救到
最怕係好似我依挺唔鐘意落皮帶買啱啱好既人姐

細左少少只要褲長容許
唔係大肚腩幽高d條褲都可以
布料我覺得冇分別,純粹洗水唔同色
下面果個問題就要等其他師兄,我兩條都係two tuck
巴打你除左 kapital 仲有買咩日牌
可摸以分享下
感覺你著 Junya 都幾型
著既肯定係visvim同kapital最多
因為最過電 著上身嗰陣最開心(我認為著衫依兩點最重要)
同埋好長情會著好耐
Visvim十年前衫我都仲會拎出黎著

依幾年開始 其他日牌好多時會買黎儲
都會著 但集郵心態居多
感受下面料感受下剪裁手工功藝
想順便擴闊下眼界

Junya好似有十零件
儲得比較多Pc 45R
N Hollywood 山本耀司 graphpaper Auralee都會買下

仲有任何MIJ既牛我會係衣帽間分開一個section咁儲
目標係每個牌子既MIJ牛都有一兩件一兩條咁
Graphpaper既牛當初就係咁既目的去買
有冇咩頻道巴打會推薦睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞