各位考生想揀IT嘅請入一入嚟

62 回覆
98 Like 13 Dislike
睇你點定義咩叫真正既security
如果你想講technical implementation...老實講,香港個套practice冇想像中咁差,至少你好難隨隨便便係香港搵到個有critical既漏洞

我唔知你有冇真係做dev啦,不過但凡規模大少少既公司,隻app出世前security team一定走嚟問你做左pentest未。好個類係直頭成個flow都by default諗埋security.....就算係infra,香港都有一堆公司都係買鐵唔手軟
點都有機會過civil/mech嗰啲
自己都識幾個去英/加好快搵到工
非it嘅去到就有排捱
worse than dog
恒大環球商業管理工商管理
或者精算 唔好讀垃圾
識讀IT緊係讀 ive入u神科cee
冇考試交功課就搞掂既hd
水人讀工程
吹到 hku computer science都叫工程
HKU CS都係Engine Faculty裡面。
所以要讀ive cee 工程+IT雙修出路闊

Execution Quant / Quant developer 算唔算IT?

同埋入到某D金融機構既話你好多point會沒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞