救命 阿媽誤會左我入左HKU

13 回覆
20 Like 12 Dislike
是咁的

我今年考DSE,今日放榜
我考得唔係太好,又怕呀媽擔心
呀媽一生人既夢想佢個仔入大學
因為佢d親戚街坊都無仔女入到U

今日一早番左屋企時,呀媽係咁問我成績點,夠唔夠分, 可以入邊間U
我心情唔好,是拎但同呀媽講我左讀港大太空,
之後請入房訓較(尋晚通左頂)

訓醒起身,屙完屎之後出黎
發現成家人都好開心,呀爸呀媽叫拎晒佢d親戚姑嫂話今晚出黎食飯
同個仔興祝入到HKU讀太空系

依個時候先知大拎獲
我其實係去報港大太空學院
唔拎知邊個親戚街坊話係港大,只有HKU有太空讀
所以呀媽以為我夠分入左HKU
仲同佢講第時畢業可以入NASA做野 人工仲高過MBBS同GBUS果d垃圾科

Hi你
我應該點做好.........
又炒冷飯
每年一次太空科技
依家入HKU都唔代表啲咩了
讀果時冇咩特別,不過第時讀完出黎揾工你就知HKU有咩優勢..........
畢業一樣可以去飛越太空山到做
果度都係世界100強企業嚟

樓主入咗bu 電影
原來你就係超超口中嘅後備航天員! 恭喜
年年番炒同一煲飯悶未?
當年第一次睇呢篇嘢仲讀緊中學
依家三張幾野
你個老奶! 你講,你有冇試過做性?!
留港撚有咩做丫
全部垃圾
你好!
在你的文字中感受到你正面對着很大壓力和痛苦。自己一個人承受着,真的不易。如果你不介意,讓我們陪伴你一會,好嗎?
你可以進入網站內的『Chat窿』 https://chatpoint.org.hk/ (星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時),和我們的義工傾傾吧。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞