其實放榜有乜好驚?我公開試炒哂都一樣完成到大學課程

23 回覆
8 Like 19 Dislike
我 1995 年會考 0 分,之後去左學揸貨車,最近仲完成左個大學課程,依家係大學生!高學歷過我老婆 (佢讀到中七)

已經準備好轉行揸筆,坐寫字樓嘆冷氣
只要肯努力,50 歲都企得翻起身
希望今年有狀元
同記者講想讀神學系
就算中學已經結婚生仔都可以有好出路
跨國飲食集團香港區分區餐廳總經理,威啦威啦
叻仔
好彩我當年AL放榜2A1B
條路順同快過你條柒頭好多姐
米撚癲啦,過多4年個鳩個笑佢成世
世界500強企業
當失去信念
KFC 創辦人都係88歲先成功
廢老來講打字無狂用感歎號已經應該正皮
我3字都走到一半,今年都嘗試讀大學,希望順利畢業
當年dse 以為自己入硬asso 有埋condition Offer
點知212223 炒左英文 覺得個世界灰咗
後尾讀咗Diploma 之後升翻asso
兩年之後收到含大教大degree offer
臨開學唔知行咗咩狗屎運收到3大offer
今年grad咗 嚟緊九月讀Master
所以根本都唔使驚
多得個diploma識得仲加多fd
見到有啲毒撚咁快讀完書依家出嚟做社畜勁慘
我 4 年前 DSE 24 分,比上不足揀左工程,準備入 ARUP Scheme A
https://lih.kg/3735794

2020 18歲
1995 考會考
我中學畢業搵十萬一個月,打算退休後開間公司俾兩萬蚊請個大學生做助手。
ive入u神科cee
軟件硬件雙修 工程+IT出路闊
成個hd冇考試就搞掂 交功課輕鬆刷gpa入u

我畢業了, 唔洗再讀了
咁碩士學位?
Bachelor
真,而家呢個年代更加冇用考dse只係證明你係死窮撚
Ching讀咩
30幾歲走去讀唔會好辛苦?
只要肯努力,50 歲都企得翻起身

即係呀mo未夠努力?
讀工程科。心態 唔理畢唔畢到業,都叫嘗試過
巴打想請問下你讀邊間diploma再升asso?
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞