一人一個最低賤職業

276 回覆
798 Like 19 Dislike
我會覆佢第一句扮聽緊
之前開靜音等佢自己鳩噏

之前公司比左個number我用
上手咭主應該差人好多錢
日日打黎追數同借錢
我心情一差就會同佢嗌下交大家互屌
真係 起碼高~3000-4000
其實想問
學生放暑假期間
TA 有咩做
之前見人做果陣係返學期間
都係幫老師整筆記 搞program 文件野居多
都想知TA係做d咩
呃人錢養自己嗰啲最低賤

地盤/清潔/物流 𠵱啲人靠辛苦身水身汗搵食 值得尊重

但好似Channel c近排播嗰班健身教練咁
為咗賺錢 無所不用其極
威迫人借錢趕人上絕路 自己可以冇感覺
變態價值觀 蠢人嘅辛苦錢係預咗俾佢哋呃嚟享受人生

好難接受現實世界要同𠵱班人渣共存
DC狗 / 地產狗 / 倫敦金G / 保險G
老師唔想做嘅豬頭骨
分班試入分
past paper notes
同埋視乎入咩功能小組
IT野/APL/quoting 都有機會要做
非主科會輕鬆D
Thx
宜家學校大修,全部室電腦都要搬同拆走,九月又話請個同我差唔多但人工多我7k
搬搬枱枱
我都有三層樓揸手,因為間學校近先做
車己上,純粹打份工消磨時間
想溝個新入職miss但好似gg
成個餐飲業
通常同一個號碼打兩次嚟都會聽
其實如果唔洗為生活奔波, 做份自己鐘意既工作係非常好。
miss 唔難追wow...
佢好似鍾意一個ta升老師有養貓嘅sir
Miss 我都拍過, 不過可能對方對我都有好感, 出過街幾次好快就一齊左, 基本上佢地個生活圈子太窄, 以前女友10點就訓6點起身.

追女既野我真心覺得其實唔使點追, 佢對你有好感就會俾機會你, 如果無, 點追都無用... 尤其是香港, 你幾有錢都好, 正常女仔唔鐘意你就唔鐘意你, 因為佢自己都揾到錢。

Inspector of works
Ching 係咪成日俾幫辦糟質
係,之前個小學老師,我同事介紹嘅,一開始就請咗佢食飯同話自己上咗車,但之後WHATSAPP一直HEA覆我,最後冇晒下文
就算有講有笑都係低賤
呢班撚樣難得有丁點權力就要發揮到淋漓盡致
係作為人類同類嘅恥辱
收銀都還好
政府個啲先係閪人 恃住自己公務員 作威作福
polyu school of design 出嚟嘅design狗
QS排世界20
畢業出嚟人工低過做譚仔
師兄肯定做緊main屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞