農夫山泉向香港消委會發律師函 要求香港消委會道歉

596 回覆
776 Like 52 Dislike
有冇專業人士解釋下個標準同分類係誰對誰錯
唔撚俾你用歐標,一定係國標
香港以後只參考國標,包括食用油
佢而家就係針對標準呢點嚟發聲明你睇第一二段
係企硬就照佢標準驗多次啦,反正你都搞到人地無左幾十憶
唔差左直接收佢皮
根本就係消委會做法唔嚴謹 連登上面成班人炒車 仲要屈返農夫泉水
唔關驗唔驗多次事,不如你睇左內文再 comment?
其實冇人話過佢唔合格,好多標題撚唔睇内文
師兄睇清楚內文先 9up ok?
其實就算係歐盟標準佢都係合格架,只係就到超標
佢咪話用錯產品標準去介定個測試
咁你咪要緊佢所謂既產品用反佢要求黎測試
有咩問題
咪當你用酒既標準去評價佢既水
宜家跟你遊戲玩多次lor
佢有一點係認同既,合格就合格,唔合格就唔合格
其實就算消委員放佢去礦泉水果邊都係合格
睇消委會跪低
個問題係你用酒嘅標準去評價我啲水,再打鑼打鼓話我 fail,嚴重影響我上市公司嘅聲譽同股價

淨係嗯樣嘢告撚到你成個會摺埋都仲得
賠到虧個幾十憶先講啦
咁你又錯喎,佢話自己係天然水鬼知佢係飲用水呀
係,所以我想同你講係消委會自己on9
不論到時真係達標定fail,你原意係check國產大品牌=on9
個邊既合格證你要幾多個都得
玩法完全唔同,而且香港人係唔會多謝你驗呢d國產野
正常原住香港人根本唔會用國產野
農夫山泉未搞清楚以為消委會係私企?
佢到時話水有多種用途,用黎洗手
你望埋另外2支國產嘢再研究一下邊個同農夫有牙齒印就有結論
咁我無特地睇到咁深
但我明你表達既意思
敵對問題,見到怡寶有咁高既評價我真係唔信
但如果係真,其實好勁
咁消委會應該搵天然水個標準黎做test,如果無適用嘅標準咪話test唔到
佢而家係用錯標準,出個錯嘅結論黎影響人地公司嘅商譽,點講佢都係死
咁小米的確係好用wo 冇得咁比
大陸班友仔口嫌鹽體正直
寧願信啲蒸餾水都唔信祖國嘅東江水
你喺呢堆垃圾堆到扮識嘢有見地係冇人會覺得你叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞