其實你係咪真係咁撚窮, 一定要搭 uo?

55 回覆
28 Like 61 Dislike
見你講完呢段說話就知道
你真係窮撚到連飛機都坐唔撚起
錯誤判斷致命風險都係一種柒法。
樓主呢一類仲覺得自己條賤命,會響呢啲地方有差異更加笑撚死人。

廉航啲機一日利用率高+換得快嚟壓低成本,反而啲機齡同保養先會理想。
邊個話廉航維修保養一定差

你老母話你聽, 定你老母個老母話你聽
多謝師兄提供一個心安理得坐ou嘅理由!
吉田賤畜快啲空難死🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻屌你老母屌你老母
而家係稅貴之嘛 淨係稅都差唔多成千
Cx 都係3.5k
勁威
係公共
你漏呢兩隻字意思差好遠
知道未?ON9
比左錢都要讓
咁撚樣既服務,要FA 氣,免費都唔坐啦
講價錢唔比較價錢
on9
住啲好平嘅酒店先至仲危險
你不如問點解有窮人
窮唔係問題,比唔起錢都唔係問題,問題係唔清楚自己位置,比雞碎咁多當自己大爺,好似比30蚊食碗河粉又屌柒人地叫佢搭枱果d人咁
咁油價又真係同covid 前比貴咗
同埋日本果邊都有稅
我寧願搭大灣區航空嚟緊去泰國會試吓搭。反正兩舊都係屎。uo 而家行李限制得好勁,要俾多少少錢先可以再拎多個hand Carry相上機
其實係俾人玩爛咗,以前啲人個個都一個大袋一個hand carry 拎上機,再加堆機場買嘅手信

然後上到機一鳩嘢車晒上頭頂,一個人霸咗大半個行李架
然後其他客就要擺到鬼死咁遠
Trust me bro
其實好多航空公司都係咁啦,國泰唔係本身包咗個寄艙行李再包hand carry? 你再加其他袋同手信都冇問題㗎。不過佢貴咋嘛。但如果uo依啲廉航都要收多一次hand Carry錢,咁我不如搭其他好過。
果時真係堅$0
屎忽痕星期五晚即飛星期日晚機走
UO 啲A320 細機同傳統航空公司啲大機邊有得比

同埋CX 包寄倉黎講好多人會將啲嘢寄埋入去而唔係用手拎
UO 啲窮撚唔想俾錢但又要用盡方法拎晒啲嘢返香港

N 年前坐過UO 見住啲人一人一個巨型行李袋,一個hand carry,3 4袋手信咁拎上機
呢幾年我坐CX 好多都係一個hand carry + 少少手信,行李袋都好少見。好多女直接拎廢包上機
樓主出名on9懶醒
我另願飛機最平酒店最貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞