66歲萬梓良內地酒吧登台要兩人攙扶 近年患糖尿健康令人擔憂 網民慨歎:落魄了

100 回覆
24 Like 10 Dislike
66歲萬梓良2002年與年輕17歲的內地空姐郭明黎結婚,誕下現年18歲的兒子萬大千,一家三口在內地定居多年。萬梓良因遺傳性糖尿病導致身形暴脹30公斤一度停工休養,近年萬梓良亦鮮有影視作品。近日萬梓良難得現身內地酒吧搵真銀,網民將片段放上網,不過其他網民竟然紛紛慨歎:「落魄了!老了!要養家!哎誰也不易。」

萬梓良重現誇張演技七情上面

金馬像影帝萬梓良在80至90年代是收視福將,七情上面、激動誇張的招牌式演技令人津津樂道。有網民近日以「萬梓良大哥現場演唱《真的愛你》」為題在抖音貼片,看到萬梓良在酒吧唱歌時,他看到現場觀眾大聲歡呼,情緒高漲,他走到欄杆前想擒上去時,身旁的老戲骨鄭恕峰和保安立即一左一右扶住他,萬梓良在欄杆上唱了近20秒才下來,之後又跟觀眾握手,當唱到「是你多麼溫馨的目光」,他再用招牌式演繹,七情上面向外指着,情緒激昂。

看過影片的網民在帖上留言,慨嘆昔日貴為影視大哥的萬梓良如今卻變得落魄,「昔日大佬到酒吧駐唱為了生活也不容易」、「落魄了!老了!要養家!哎誰也不易」、「和發哥同級,發哥現在身家億億聲,人生都是拉長看的」、「好好的一個大哥怎麼成這樣了」、「落魄?我們老了不一定得他。致敬每一位老了依然努力賺錢的人」、「生病需要治療,家裡老婆和小孩需要養。無法」、「老人家小心」、「太拼了」。
天地有正氣
係咪老人癡呆 癲癲地咁
要人扶都登到台
香港仔個名真係咁賺錢?
Steven 你慚唔慚愧?
其實佢係為工作而工作?定係為錢而工作?
班老嘢仲想靠呃飲呃食搵錢
學下人地啦

佢後生已經癲癲哋㗎啦

So What?!
緊係為錢, 2002年娶左個靚女空姐, 仲幫佢必左個男丁出黎
加上仲要醫病, 而且做商演錢唔多, 但事少, 輕鬆

老實講句, 如果佢拍戲拍劇, 以佢既資歷, 大紅未必, 但富貴唔難
好似秦沛, 係香港都無乜點見佢拍劇拍戲
但佢返大陸就密密斟
鍾鎮濤都係keep住有工開
白卡底
幾時嘅相
有無咁fit
做大事要有3個條件!
佢以前拍好多戲
好似生意失敗
初初好生意,不斷擴張
環境一逆轉,兵敗如山倒
性格累事,20幾,30個時就名成利就。佢啲演技如果搭下人拍下啲攞獎片,有一二個金像獎威下,身價都唔同。
D記者寫到冇野好寫,一把年紀企欄杆梗係要扶住架啦

呢個先經典
秋仔上黎扶我
大情大性嘅人先適合做演員
外國10 個9 個都係咁
佢一早係金馬影帝
我想睇表演醫院喊

對手都keep到先好野
即刻同我躝
佢都係比情緒病拖累咗個演藝事業啫!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞