自從 油罐車 件事爆光後,連登堆 深圳吹奏友 收哂皮。

141 回覆
274 Like 5 Dislike
所以要食少啲油嘅,由地溝油開始唔係常識來咩,果啲麻辣火鍋呀,水煮魚大量油唔好食啦
中華民族偉大復興呀

屌你老母依啲叫民族自信你識條春
唔好推
材料本身囉,果啲乜牛肉精專家都唔係好食得出,不過牛肉貴,雞肉,豬肉本身平台啲會好啲掛….
普通人根本唔會吹奏
肯定係官方打手,淫匯太公凍方...
窮左,消費力下降,北面果啲過大陸好快到,但平好多,係一個好大理由來,對大部分人來講咪又係大陸落來,啲食品,我都懷疑緊香港餐廳安唔安全,尤其依家都無媒體會講了…

不過長期來講香港叫唔到咁高價,咁人工點解仲要咁高,大家心裡有數,所以點解消費力下降,我相信好多人都發覺人工唔見得會增加,都係留番個錢安全
係喺殮房等做器官移植比大陸班人啦
可能已食大陸嘢食到粒lin生cancer
班弱智羚羊去晒抽血驗 Cancer
住慣支那嘅應該知道咩情況
喺香港買幾樽意大利高級橄欖油 返上去夠食成年啦!
朋友話佢係美國不溜都係食意大利橄欖油,盡量唔食支那製造
一車車訂深圳餐廳果堆
咖喱是我爸爸變咗用油罐裝咖喱
貪平就應該預左呢啲事發生
想健康本身就要付代價
得返工同事會講返大陸玩 以前中學圈子一個都無
係既話 幫幫手影出來俾大家睇睇
咁香港食安又會再進一步
點會唔用油
啲辣味冚住其他味道
啲油係屎坑油你都唔知啦
洗緊腎
返咗大陸上唔到連登
老實講呀
好人好者點會上去 玩
食開有癮,毒品咁
講真 真係以為香港餐廳冇份用咩
食物安全都係咁劣 無變過

仲過堀起 真係唔怪得俾人恥笑 搞撚錯
其實大陸啲商場同香港都係同一個發展商, 但係啲發展商唔搞香港,但係大陸嘅商場有特登整到好靚,根本係政治操作

既然係咁我點解要去深圳玩?
要對抗用返自由市場嘅方法,只要你唔整靚香港嘅商場,咁我就去日本玩,等到你願意整理香港嘅商場我先至留返喺香港。咁樣啲發展商就會願意整到香港好靚

另外,本身香港都好過大陸,就算係黃大仙嘅商場廁所,都乾淨過大陸嗰啲豪華商場,證明咗香港同埋中國嘅民族性完全唔同,就算貧窮一樣都可以好乾淨,就算有錢一樣好污糟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞