Lolly Talk討論區(262) 新歌《數到十》|阿蛋 X Ern9 《5**》推出!|台灣Vlog EP1

1001 回覆
22 Like 20 Dislike
係JFFT個場到開LIVE上年都係咁
試當真牽頭,但不嬲都係jfft開場

同埋佢哋live完又唔會收埋
打到你返巴基
我印度㗎碌柒
所以巴基先啱,你會比人打到柒碌
再嘈送你去阿富汗
啱你啲讀緊書既去exchange
數到十,我自己嘅評價,

呢首歌,真正意義上比之前LT嘅歌,更加似係一首團歌,本身有一定歌唱技巧嘅成員進一步融入團隊,之前能力不足嘅成員亦開始追上黎。

有人話今首歌佢地嘅Vocal好左,當然我都感覺到係好左,但某程度上係歌曲編排上「作出妥協」嘅結果,

歌曲編排上,無刻意追求難度嘅嘢,好以之前嘅歌,對唔少成員係受到挑戰,事實叫LT全部成員去挑戰歌唱技巧,可以話係逼佢地進步,同時某程度上亦係強人所難,

有時「作出妥協」並唔係壞事,佢地可以直球咁表達首歌嘅信息,至少,呢首歌出黎嘅效果好好。

受挫折受委屈嘅感覺,表達到,
重新起步嗰種熱血感覺,仲爭少少。
(不過聽過FM個LIVE,老師係做到的)

數到十,係一隻展示LT邁向成熟嘅團歌,
排喺我最喜愛嘅LT歌曲嘅第3位

3>7>10>5>6>8>9>4>2>1
你人都走咗 講閪咩
杜蛇搞乜
終於有時間睇完非實力派團綜,好耐無笑得咁開心

啲小學雞賴皮鬥咀唔知點解好hit到我
仙妮老師聽日開局,本身最想睇Yanb Ivy場,而家想睇頭場多啲
軒軒作篇連歌名文開頭,然後沾沾自喜冇人寫得夠佢出色,仙b個表情笑到我
可以通頂直落

唔知ern9會唔會出嚟夾下5** live,雖然牌面無佢但估佢應該都會喺機後,要出嚟隨時出得
唔會啩?我以為佢哋自己都知道kick先講出嚟自嘲添

同埋jonjon叫佢哋唱candyball果吓笑到我仆街,好似啲老師自以為問咗條難問題點知全班搶住答咁款

其實一開始問阿妹鍾意TY果下都好笑,明明係無做功課但出嚟又真係有效果

我地撐你架杜蛇
佢可能唔知LT嘅YT Channel第一條片就係Candyball
我睇片
仙仲覆緊tg gp
佢一日48小時
你都可以gap year
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞