Sony發作英雄射擊game 《Concord》 Steam測試得1124隻友

33 回覆
26 Like 1 Dislike
原文:https://gank.fanpiece.com/kblog/Sony發行英雄射擊遊戲-Concord-首測不太樂觀-Steam高峰僅1124人-c1458395.html

在今年六月,Sony曾於State of Play直播中釋出一款太空西部風格,主打5vs5的英雄射擊遊戲《Concord》。近日,該遊戲已開放予預購玩家以及PS PLUS會員進行第一次遊玩測試。只是就目前的數字反映,這款由許多前Bungie工作室成員開發的遊戲,前景似乎不太明朗。根據Steam DB的數據顯示,在測試期間,Steam平台最高僅1124名玩家。

而在Steam上的其他數據,如關注人數,願望清單排名及銷量排名等,均反映《Concord》目前的表現不太樂觀。

在Playstation商店中,《Concord》目前錄得平均3.17分的評分。

遊戲界著名反政確人士Mark Kern則在社交媒體X上嘲諷道:「那些我常聽見的『現代玩家』在那裡?沒有成功迎合到他們嗎?」

當然,這並不代表《Concord》已經失敗。《Concord》的遊玩測試同時開放予PS PLUS會員,考慮到PS PLUS在2023年3月已坐擁近四千三百萬的會員,說不定有可觀數量的Playstation玩家也參與了本次測試甚至已預購。

而在Reddit的《Concord》分板,遊戲卻獲連連稱讚。用戶多以「享受遊戲體驗」,「腳步聲極清晰準確」,「畫質很好」及「印象深刻」等形容《Concord》。在該分板的頭十個貼文中,有八個對《Concord》持正面的看法。

不過《Concord》目前首要解決的,是網絡社群對它的印象只停留在「角色政確」及「另一款爛大街的英雄射擊遊戲」。如無意外,《Concord》的第二輪遊玩測試將於 7 月 18 日至 21 日進行,並且開放予所有玩家參與。

我對concord 嘅印象=

又係lghdtv+等收皮啦
隻驚最靚果條女
死因已經好明顯
轉免費+ 質素ok 應該都生存到嘅

似係亞裔身份頂住
試玩咗,雖然人設比較政治正確,但隻game 玩落其實幾好玩,節奏幾明快,而且16隻角有唔同技能

下星期open beta應該會有更多人玩
Destiny 班底應該唔差得去邊嘅,係睇下佢隻驚係咪好玩到抵消到對政確角色嘅反感
原來係Destiny班底做, 唔怪得之隻 game 玩落都幾穩打穩紮。

人設方面, 因為隻 game 節奏幾快, 所以見到敵人5至10秒都已經殺咗/被殺, 少咗去留意啲角色係咩樣
咁撚醜比狗玩
老味Apex ow啲新角又係咁
越出越醜
剩係要收3百幾 已經唔會有人玩啦
成街都free fps
仲要玩LGBTQ+
又要錢又左膠又政確,唔知會唔會開服半年執笠快過另一隻se嘅game
最初OW真係有心整
起碼啲角色正正常常
射擊game隻隻都差唔多
好唔好賣梗係睇角色
屌你成班政確騎呢怪 除左射死佢地有d快感之外真係反胃
咪係
唔玩都可以J下
可以肯定有人睇完咸網先買ow ff7
你索尼大好友?
出skin都搞唔到
醜樣唔玩
躝啦

睇真啲我屌你老母
又係heshetheythem堆垃圾
一係he 一係she
Woke 撚係都要搞到咁撚複雜咁撚煩
課金抽skin驚唔係基本免費一定唔玩
好似以前d 惡搞game 專門用d 樣衰既人做人物
想知有無得he she
班人都痴線既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞