LG 真係垃圾售後服務黎

24 回覆
29 Like 1 Dislike
dllm 買部洗衣機,送貨安裝已經分幾日
送貨冇early notice , 要送貨當日早一個鐘先至知都算
張單寫好咗邊日嚟安裝,cls 無通知不特止,仲要飛機埋。咁樣俾佢嘥咗成日。仲有個售後服務熱線剩係得一至五,星期六日休息黐孖筋 ,好無奈
知唔知佢手機部點解執撚咗?
係,電視搖控壞咗無得配,停產wor,DKLM
送貨安裝唔係關你買嗰間舖事咩,關lg咩事
而家買電器好多時唔關間舖事,間舖淨係幫你打去落單
送貨同安裝係個牌子自己負責番
宜家d鋪唔存倉放貨

收完你錢直接叫 代理送去你度
唔係喎 好好喎
上次壞洗衣機漏水 打去約 聽日就嚟
話係因為用個洗衣珠太多泡
我老母唔信 打去再約多次 即日晏晝就嚟 拆開部機俾我老母睇 好多泡係入面
同感
以前買過LG電視
佢啲外判真係當你死,話之你,開箱後第一次上嚟set機,條友(所謂師傅)不停係咁影相交功課
影呢樣影果樣,冇乜點set過機,十問九唔應,下下要問佢先答

好喇,以為自己唔好彩電視啫,貪平再幫襯佢買洗衣機,點知都係一鳩樣
師傅求求其其,佢走咗先知部機唔平衡,跳舞,四隻腳要自己從新調教過
部濕鳩洗衣機fing兩fing就停,係咁停,洗成三個鐘都洗唔完一機衫
識玩數據,所謂慳電慳水,但最後過水時,條邊勁多泡,落少啲洗機液又洗得唔乾淨,尤其夏天,下下要從新過多幾次水
依啲外判問題
邊隻牌子珠
唔知我老母
但之前我喺donki買嘅就一直都無事
佢喺出面唔知邊度買就瀨咗嘢
咁之前donki買嘅係邊隻???
你買啲三流牌子就係
香港啲師傅問題,幫襯第二間一樣有
依隻藥房/一田/Aeon甚至高級版百佳都有
多泡係洗機粉/液問題我試過
改用大牌洗衣珠就冇事

同埋你用咩mode/水溫洗
用其它無泡洗衣液一樣
泡只不過顯示比你聽,過唔過得清同乾淨
之前果部洗衣機都無咁多泡
試過用40度都係一鳩樣,60度會好好多,但啲衫會殘哂
想知tv model
我都係用依隻
老實,二樣都關事. 有冇得press extra rinse
而家啲電視,一般用家冇乜要求用返佢預設標準/影院/遊戲 mode 已經好夠,進階用家就會自己深入調較甚至另外用器材去校色。根本唔需要裝機師傅 set 機,佢嘅責任只係 check 下部機有冇問題.
淘寶啦,仲靠香港代理咩
依家啲裝電視只係免費幫你開箱同裝返對腳,主要作用就係佢開箱幫你見證部機有無問題,因為你自己開箱有乜問題佢可以大條道理屈你人為。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞