同朋友去旅行真係好晒心力……

379 回覆
175 Like 729 Dislike
同呢位朋友本身都幾friend,一兩個月約一次出嚟食飯/玩

話說半年前夾好晒時間去東京之後,條友就開始嚟料

除咗揀東京呢一下之外就冇再參與討論

機票、酒店全部我book 都算,本身我鐘意plan 行程佢淨講咗句想慳錢,book 一間房就夠

佢無所謂,我當然無所謂喺我角度,住宿不嬲都係唔洗咁貴,除非住溫泉旅館
啲錢用喺食飯度仲化算ok 交俾我,我plan 晒交通又如何

出發前兩個星期問佢有冇嘢想食,佢話乜都食,士但醫飽肚就得,叫我話晒事

咁好啦,東京大把嘢食,google map、tabelog 評分高既都唔會出事

萬事俱備,成個行程、後備plan ABC都砌好晒出發前兩日仲要提埋條友仔記得買sim 同帶passport

好彩出發當日叫做順利,落機、拎pass、轉車、checkin 一剔過

一入到酒店房,條友就嗌好攰之後直接跳上床話要攤陣先,跟住又話張床太細,叫我推我張床過去拼埋俾佢大字形咁瞓陣

本身我個人有少少潔癖唔係好想推埋去,點知條友推佢張床埋嚟再一嘢跳上去仲要金絲雀咁碌嚟碌去又話張床好舒服,叫我過嚟攤陣先

我都冇眼睇,我話我坐櫈就得俾你碌陣

我都明舟車勞頓係攰啲,冇chur佢

我同佢講我有啲餓,因間抖陣就去附近一間人氣拉麵店食個晚餐,食完嘢行吓donki lawson 就結束今日行程

佢口講好呀,磨咗半個鐘之後突然㩒着部電視話想睇netflix

如是者又磨多半個鐘其實我個肚開始打鼓

最後睇咗個幾鐘netflix 先肯出發

好彩都叫做食到嗰間拉麵(但早啲去就唔洗挨肚餓排隊排成個鐘)

行完Lawson,返到酒店房同佢講第二日啲行程

本身講好咗早起身行程上先會鬆動啲,但條友聽到要早起就話好攰想瞓晏啲先出發

我本身都預佢hea 底但心入面都係想去plan 咗既地方

第二日行吓商場,六本木,喺starbucks 坐吓又一日,淨係幫佢影啲IG 打卡相都影咗半日

shop完ping之後又話返去睇netflix

我死死地氣陪佢睇咗晚,一路睇一路嗌好攰叫我幫佢按吓小腿心諗日頭幫你拎晒啲手袋、戰利品仲想叫我做呀四

我話幫你準備埋熱水浸腳好冇

點知條友厚面皮到話 你仲唔快啲去

我話我有啲攰,我沖完涼叫佢自己去浴室浸,之後我倒頭大睡咁瞓咗其實真係攰,矇矓中feel 到條友仲係咁用腳踢我

第三日朝早,我終於頂唔順同佢講一定要去鎌倉 江之島
佢初頭話咁遠唔去,我斬釘截鐵咁講咁你喺度睇netflix,我自己去結果今次到佢死死地氣跟我去

去到鎌倉勁好天,加埋去到鎌倉高校同江之島真係好靚好有feel條友先話做乜唔早啲叫佢去跟住又要幫佢瘋狂影打卡相

之後嗰兩日又嗌攰行程上都係落街行吓商場食吓嘢
跟住就返酒店房睇netflix
淨係去咗淺草(又係咁幫佢影相)

netflix都唔知有乜好睇香港都有得睇啦大佬呀

成個trip 咁就完咗完trip 之後仲話我plan 得好寫意,幾時再帶佢去我真係俾佢激死

講真日本都係獨遊爽啲想去邊就去邊唔洗就住就住,又哎又西咁

因間放工條友又約我食飯,肯定又問我下次去邊可唔可以放過我

同朋友去旅行真係好大風險好晒心力

都係獨遊正啲
下次book間無netflix嘅房咪得
有無做
tl;dra
有你咁嘅人先會有你d朋友咁嘅人
肚餓都仲等fd睇完netflix先出門 ol9
就算唔鬧交 都可以自己去食先
遷就到咁 你同佢應該唔止朋友關係
老老實實 係咪第一次?
TFLIDR

睇完 兩條友都on9

你問題大啲 唔撚中意又唔屌柒佢,開po同我講把撚
人地撚知你諗乜咩
女黎?
冇買朱古力食失望
分開玩囉
仔。起底就知
睇晒篇文 似做兵以為有得屌
屌, 本身以為係兩條女
係仔真係gay到震, 仲要按埋腳
想問下有冇互射
又幫佢拎野又幫佢影相
樓主係咪想食佢
廢柴朋友
月經
你朋友心諗大家咁話啦,去旅行係為左放鬆,下下扯到咁行,累撚死我咩,早知唔撚去,訓多陣都黑口黑面,d旅行認真撚真係好撚煩。
只係你當佢係朋友啫 佢無當過你係
你根本無朋友 醒啦
公道講係你兩個唔夾
一個想柒下柒下過幾日,一個就想周圍去玩
佢有比你扑又唔講?
一路睇一路嗌好攰叫我幫佢按吓小腿

Gay
想樓主幫我按下龍根
我淨係不停見到netflix
去日本真係獨遊

因為日本太多野睇,另一半同朋友都未必同自己睇同一樣野
好撚基味濃...男人老狗咁撚嘔心,摸腳仔
返酒店房睇netflix
咁不如留喺屋企慢慢睇啦晒啲咁嘅錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞