蘋果iPhone 16備貨量衝上9千萬支

68 回覆
10 Like 21 Dislike
中国用文心一言
真心想知中國區用咩代替
大陸失業率咁高,搵班撚樣坐定定真人答咪得囉
放心
留港撚一定無得用
Apple AI有啲咩咁勁?

利申:仲用緊iPhone 11,想學嘢
好似提款機入面坐個真人數銀紙畀你咁
唔出MINI就講乜都假, 對於6"以上單手用唔掂既大MON機無興趣,
唔知點解個市場剩係支持呢啲電子垃圾, 定係普遍人都習慣雙手用機,
諗起有張gif機器毛動放米飯周湯入碗 打開機蓋成條友喺入面中國嚟
無計賣得差我都用緊12mini副機 屋企用娛樂嘢基本上無敵 電換過一次最近又變一日兩充+
暫時用到多一兩年 下部都唔知邊度有咁細機
只希望佢粒電係襟
其實普普通通我已經收貨
買新加坡版
用唔用到ChatGPT?
AI淘汰晒舊機,最新都要Pro機,點唔勁?

明顯係迫你買新機先用得嘅技倆
係有借口俾佢踢走晒啲舊機, 但以依家經濟情況,佢的價格同舊an 機都可以玩到ai ,我覺得apple 有啲樂觀
普遍人買得Pro max或者大機都係單手渣
畢竟每個人隻手有分大細
呢啲新嘢通常都係唔支援舊機架啦,微軟都係咁,你咁講完我都係唔知勁在乜

個AI有咩功能
你d mini就真係電子垃圾喇 咁撚細個mon睇撚死人咩好彩市場決定一切 淘汰咗你d電子垃圾
所以係「出AI->淘汰舊機—>新機大賣」
其他廠個AI靠server,舊機都run到(多啲舊機支援)

Apple玩本地運算(部分)

「勁」我係指對提升iPhone銷量好勁
放心, 香港一定冇得用AI
AAPL回多啲please 想入貨
港版到底會用咩AI 先
如果係文心一言
可能iphone 16賣大包有90hz/120hz
佢個新 AI Siri要下年先出到,趕唔到iphone 16
咁大做咩,睇片返屋企用番32吋mon好過
電話淨用黎tg 連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞