Herman Yeung 刪除晒past paper 片

188 回覆
669 Like 38 Dislike
係咪侵權?

係既咁都有人支持?
邊個話考試要高分
then dont bother
真金白銀買咪唔侵權
試問有邊個真係比錢買
個個都開心版啦
連登啲社會垃圾讀band3 咪覺得啲老師唔勁

band2啲老師都要有返咁上下啦 除非你講個別例子
咁又唔係喎
真係好多老師脫哂節,band 1都係一樣
可能都會攞到level 5,但真係未必有5**
大把地方啦 淨係紐約、瑞士、德國都高過香港啦 德國瑞士平均起薪都接近5萬啦傻鳩 西班牙、澳洲就同香港差唔多 無知井底得嚟仲要大大聲

加上生活成本又唔計 平時唔係好中意話香港成本世一架咩 咁人工世一有咩問呢社會垃圾

香港護士計埋福利就真係世一啦 你咁酸快啲去做啦社會垃圾
想當年我a mths補u左
完全冇做過任何past papers 抵死
maths就C左
我就會比數據實證嘅 唔似啲井底社會垃圾憑感覺幻想就鳩噏 同果啲話香港出街食飯超貴果啲傻閪一樣

望下德國瑞士做高中老師起薪高過香港幾多先啦 而美國只係比好多比較偏遠落後嘅中部州分拉低咗 只講紐約州、加州等 仲高人工 「據統計2021年全美公立中小學教師的平均年薪為65090美元,其中紐約州最高為87738美元」

最差最差果啲咪5囉 講平均起碼5*啦 同埋睇咩科 band1教中史、中文、數學呢啲5**入場卷嚟 否則interview都冇 而Ict同英文呢啲咪易啲
唔好信啲傻鳩 啲人都係憑幻想憑感覺就覺得香港老師全世界最高 冇人真係做research攞data嚟講 但實際根本遠遠唔到 好似美國紐約州平均都9萬usd年薪啦 而美國好多州分都準備大加教師起薪,好快全面高過香港,例如田納西州和馬里蘭州提出教師最低薪資分別為5萬和6萬美元,預計2026年生效。

連登多垃圾on9咩都overpaid
屌你脫乜撚嘢節
AL撚望返你dse math 全部易到喊啦
LM
考到5** 洗撚做老師咩
一科5**有咩咁特別
一兩科5**有幾奇啊你會唔會太井底 個個淨係睇錢揀行業咩 好多人中學被老師影響咪想做老師囉 我中學都有老師揸住理科3條A嚟教書啦 雖然絕對唔係輕鬆嘅工作 但人工唔錯得嚟又有滿足感同意義 有咩問題
份report仲要係2019年 而家人工起碼加咗一兩成
班人自己冇就覺得人地overpaid 勁撚好笑

呢個世界除咗撈偏、封閉行業嘅工 邊有overpaid呢樣野 只有你個人overpaid 根本唔會有一份工overpaid
版權 呢個世界所有考試都係咁
CE AL 都係睇佢 果時一大班同學睇完r到合格番黎。果時心諗點解小學 中學老師比咁多時間你都可以教唔識人合格?補習佬比佢一個月就可以起死回生
因為補習佬唔駛吹你哋交功課,唔會見到你有其他品德問題,無磨擦囉
正苦啲膠層/垃圾議員咪嚴重overpaid囉。班垃圾攞最低工資就啱啦
呢啲咪封閉行業嘅例子囉 要靠關係靠奶上位
小朋友先有嘅諗法
可惜 DSE個陣成日睇佢片 even上到大學有d intro course 都會睇佢學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞