呢位自稱教授脊醫博士搭緊咩雞棚?

22 回覆
1 Like 28 Dislike
轉自thread

「今日識咗一位哈佛學覇醫生

醫生:你當我係個粒Panadol喇!🔊
我:??????(笑到我cap cap聲)

到底係一個幾癲嘅人,可以28歲
已經讀完100張證書
/可以研究咗100位亞洲女性,醫到經痛
/所有學術發現都拎奬學金
/重點:讀完脊醫、比教授水咗去讀骨科!
發現都係醫唔到人➡️去咗讀心理學
因為情緒先至係拖垮一個人嘅核心!

醫生重話自己會發夢做研究😂(inception?玩3層發夢,一個瞓教,一個研究,一個另一個研究(我ff)

銷售是一門藝術,醫生都是top sales
註校教授識教人都是重點(會想聽佢講野)
「哲學家之所以係哲學家,因為可以將深奧難明嘅道理,簡化到樓下師奶都識」🙂‍↕️✨

#想同佢傾哲學
#重點佢勁多哈碌野 #成日翻譯輕機」
又係偽造?
有料點會讀脊醫
完全搵唔到佢教授個銜頭點得嚟
淨係搵到佢係香港註冊物理治療師,本科應該係喺台灣讀 2018年左右畢業/出實習
頭盔:以上資料全部一Google佢個名就搵到,公海公開資訊
當佢18歲入大學讀書,28歲已完成100張證書,試計下10年時間讀100張證書,每一張證書嘅學期需要幾多日?
Prof. ?
正想講,professor係教席

佢係邊間U既 教授 / 客席教授 ?
可唔可以同時讀幾張
時間管理大師,做到就無問題
先唔講交project 呢啲,試諗諗出席率問題
點樣28歲3個PhD
香港一個PhD要用4-5年
On9 phd 唔係快極都要3年咩? 佢18歲BSc grad?

名詞/形容詞混用
諗咗陣咩 culture work 原來係 culture, work
fear avoidance完又 fear過
Pain冇黑線又唔置中
Sleep, Memory無解釋唔知JM9
明顯下一頁先係Our Services
工聯會證書課程都係證書
硬筆書法證書班 花藝茶道進修證書
脊醫名冊冇佢個名
原po都唔見埋
咁好坦白講 冇解釋可以用口講嘅
ppt只係presentation aid
又唔可以一下就否定人
銷售是一門藝術,醫生都是top sales

Presentation aid都整到咁 Top極有個譜
Brain個box係指去屎忽 咪玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞