HX將我個商務位降左去經濟位

211 回覆
1149 Like 32 Dislike
比錢買商務?
國泰表示好撚開心
我都試過加航,溫哥華返香港,轉左飛機型號又唔通知, 同一坐座編號Premium Economy變咗Economy,上到飛機先至知,佢哋都知賴嘢,叫定兩條地勤係香港阿婆,串爆話可以退錢俾你,你重新買過機票擇日再飛,一係你坐低飛返香港。

返香港打去加航,佢話你自己上網填form申請,香港係乜撚都唔會做,上網仲規定30分鐘內填晒所有資料,等咗三個月先至退返錢落信用卡! 你以為魚翅衰原來仲有更衰!
好心佢咁多客租多幾部330/350嚟用啦
成日用牛肺320逼過處女
Thread 花式自爆 係唔係又借ac
UO同HX 真係輪流玩野派膠,一個出完招又到另外一個
一個趕盲既落樓,另一個就燉東茹
HX d 320,個廁所門罅係裝到出面,換轉出面係望到入面
題外話
想問下HX
我試過買左某一日機票下午返番香港
但去到嗰一日早上先email 話我知cancel 同埋改聽日班機
如果咁既情況我可以點做?
係咪冇得賠硬食?
比熱食你當無數啦
可能轉左新果架A321機型 冇商務艙
佢都算犀利喎,人哋買咗個商務客位,可以自動幫你downgrade,仲要唔講賠償問題
uo隨時無得你搭呀
你就覺得佢輪流派玩嘢,我睇法就係,全香港所謂Hong Kong based嗰幾間航空公司,而家試水溫,撚鳩你哋啲客,無論係用所謂安全原因定航班調動關係等等,總之就係要你蝕錢

睇吓你哋香港人有乜嘢反應
再嘈改你做後補
即係唔打 / 冇打
就會就咁算?
根據連登
冇移民一律藍絲
咁藍絲俾人玩都好合理
偽香港真芝麻航空:補你阿嬤
Henry Lo否認連登出post
換咗架細機冇商務位?有冇得退錢先?
再嘈機都唔撚開
有旅遊保應該claim 到
但airline 真係唔駛賠俾你, 歐洲就話賠到佢甩褲, 香港
人地堂堂大律師點會玩連登係都玩脆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞