XG由全盛去到衰落只係用左5年時間 會唔會太癲

264 回覆
403 Like 15 Dislike
繼續扮唔知
繼續發夢
我真係唔知邊個地方衰落 仲有GDP (PPP) per capita排全世界12
加埋明日大嶼
當年仲講緊10000億拎黎起完濕濕碎
條友都幾煩膠
自己無影響=全香港無影響
自己同個社會脫晒節都唔知
然後支那啲有錢人繼續走資去英國
搞清楚,我無話無影響
但唔係你吹奏到咁毀滅性
你講到香港從此收皮咁

但事實香港只係由99 分,變成80分
比上不足,但比下有餘
以前坐開rose rolls 5, 6個工人跟尾
宜家坐benz 2,3個工人啫
放長雙眼睇多幾年點
連AI都冇得用
只有山寨文心一言
一開源就自煮研發廢物國家
不會有創新
只會抄襲
係,我係你老豆都會帶返好你條狗帶
跟返正常程序廢事你個弱智仔周圍吠
段野好似朱閪成打
果陣大家話攬炒架嘛, 唔記得喇咩? 而家咪應驗左囉, 應該開心先係
由20年講到而家啦其實
不過呢點認同既 最光彩時期已過
但恆指由萬4直升萬9睇返係外資大手投資
平時唔會認同你 但呢個post討論唔到
講到cancer一期
加拿大有班人真係交租交雜費月月清 香港人就買完樓仲有錢淨去歐遊 9月出最新pro max 跟住話個地方玩完
因為XG幾十年累積老本真係厚
不過都開始罰款經濟萬稅
比機會連登仔打飛機得唔得
以前5, 6個工人跟尾,而家2,3個,再過5年有幾多個?

北韓啲人都係咁生活,比起佢地香港的確係唔錯

99分跌兩成得返80分都比你講到影響唔大,咁可能真係因為我悲觀
巴打幾時過黎英加
一早話黃絲大勝
黃絲最大目的係攬炒香港

中央中哂計
搵d 垃圾做大官
表面以為自己贏左

實際上係appoint 李家超個刻我地藍絲已經輸左

睇下佢地三日唔埋兩日就話國家唔安全點點點
野都仆埋仲話係處女
國家唔安全咪你失職
失職咪下台囉屌你老母
發明埋d 閪term 咩軟對抗
你條撚就軟
有反對好撚正常 冇人搞事就好收皮啦
仲搞落去有乜為

利伸 愛國愛黨 建議用國安法懲治辦事不力廢官
是的長官 經濟好好
英就英,加就加,乜撚過黎英加

定係你日日換地方住
真係你太悲觀
我睇到嘅係,宜家已經叫做衰到貼
內內外外打壓,大陸搞香港,外國又搞香港,國安23 都出齊,人走嘅走曬,燒賣經濟乜都齊曬,股樓破底,無得再衰落去

但所謂衰到貼,都仲有80分
市民仍然年年幾次日本,年年換iphone
意思即係脫離香港 點解要簡單複雜化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞