【青公姊妹花】帝御1期買唔到 梁氏姊妹花買帝御‧星濤2伙

13 回覆
4 Like 1 Dislike
帝御1期買唔到 梁氏姊妹花買帝御‧星濤2伙

屯門帝御‧星濤(帝御第2期)今日推售248伙,分為A、B兩組,大手買家A組(大手客)已結束揀樓。A組買家姊妹花梁小姐,是次於帝御·星濤購入2個開放式作投資用,斥資約600萬元。

梁氏指是次投資用,預計將來放租約8000至1萬元,可享約3厘回報。梁氏姊妹指,早前亦有入票帝御·金灣,但未能成功揀樓,亦有睇過近日其他項目,但因本居於屯門,較了解區內發展,故入市帝御·星濤。

樓市方面,梁氏預計未來樓市仍向好,相信疫情等多項因素未有對太大影響。

夾埋先600萬輸得唔多
20年買樓,信國安法唔驚
開放式,當佢200呎一個都多過萬五蚊呎
D開放式係200呎,姐係萬五蚊呎,依家黃金海岸開一萬唔洗,姐係輸2球到,佢都係9按嫁啦,姐係如果賣樓要輸60首期再抬120萬出黎還返俾銀行
除番兩個人ok la
癲到九按放租唔會掛
大西北樓貴極只值14000蚊
買黎炒真係抵撚死
佢地公開講得投資收租 明顯係5按或以下啦
輸就輸硬 但都未負資產嘅
扣埋雜費得2厘幾, 就算唔樓價唔再跌, 收幾多年先回到本
大把人唔知/偷雞啦上次同班人食飯三個有兩個都係唔夠5按自己雙租,個個都幾球係手咩,一舊買到一千個既樓啦,個個當債係自己錢咁,一般人輸幾球輸左成世人1-2成既人工啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞