曾經tvb四大小生,一個都冇拎到視帝(林峯,吳卓羲,黃宗澤,陳鍵鋒

46 回覆
13 Like 1 Dislike

反而後期掹車邊埋佢地堆當年做力捧小生既馬國明拎到視帝。
吳卓羲同陳鍵鋒臨走前套套做配角/男二
馬明係同期奧運六星喎
應該話個陣係五虎 好多劇都一齊拍
另外個個剩係拍愛回家唔好提啦

馬明不嬲唔算太差過佢地 回到三國佢做男一 林峯都要做男二
620:做人唔好忘本
馬國明係唔知邊段時期d人欣賞佢天然呆同性格戇直
其實奧運六星嗰陣最柒係佢, 年齡大過其他嗰五個幾年, 樣又比唔上其他嗰五個
馬明邊個時期都係係馬壯之上
起碼個定位由頭到尾都係小生
馬壯一開始就比人掉左去拍處境劇 拍黃金時段劇集只能做大茄
馬壯一開始有四葉草
馬明一開始應該係衝上雲霄?
但講樣既話我會揀馬壯,馬明個樣太老成,冇其他嗰五個咁young
不過都引證左 今時今日冇人重視拎唔拎視帝
起碼呢4個而家一定唔重視 因為今時今日佢地四個都仲係紅過馬國明
談情說愛 都係兩男一
陳鍵鋒消失咗咁多年都仲紅過馬國明?
陳鍵鋒彈開啦,根本無紅過
林峯使徒行者、雷霆掃毒應該要有,bosco潛行狙擊、幕後玩家都入過五強,另外兩個唔入流,五強都冇入過
四葉草個定位只係逢星期日晚上11:00做既劇集
衝上雲霄講緊馬壯都有份拍 不過係茄喱啡 仲要做2個角色
之後個幾年佢都係做緊茄喱啡
計漏左佢 佢唔計 一早返左大陸收左皮
律政新人王同學警個期都ok
不過佢一早唔續約tvb 所以唔再棒佢
返大陸紅左一陣就收左皮
臨走唔簽約,通常都入雪櫃㗎啦
以前葉璇做女主角既 「西廂奇緣」,拍拍下唔續約,將胡杏兒寫成女主角。
佢律政新人王已經做男主角, 後期北上拍劇有紅過。
之後點解紅
佢哋算係tvb 最後4小生
吳卓羲同陳鍵鋒唔同 佢係余詠珊鬥權既犧牲品
冇男一做 越做越冇戲份先唔續約 明明一出道除左林峯佢係最紅 衝上雲霄擺明係得佢戲份最多
以前真係好難攞,尤其男主角成堆排住隊

偏偏配角開嘅陳山聰食到後段 timing 登頂
今年林峯拎影帝啦
鬥長命
同埋睇下個期有冇特別人物殺出黎
初出道既陳鍵鋒係好靚仔, 所以佢離開tvb之後返大陸拍劇都紅過一陣,果陣啲網友拎佢響大陸又紅又賺錢黎恥笑冇走果幾個小生。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞