【日本Falcom】討論區 Vol.97【-軌跡系列最終篇-】

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

距離界之軌跡發售仲有33

幾時出黑神話:黎恩?
黎恩出黑神一刀?
今集會學識
有錢出魔法咪得,傻仔先用劍
曼聯
啲魔性去晒邊
玩得一集得一集,最後5,6年美好時光
接受唔到以後無得再玩軌跡既生活會係點
其實算唔算講咗又會有兩個結局
夏撚兩場入波已經多過曼聯成隊全季
魔劍牙,你識唔識嘢

距離亞仙盧成為英超冠軍仲有273

book咗巴士準備慶祝?
坐地鐵咪得

距離界之軌跡發售仲有32

仲有東幼
哩啲遊戲會死人
東幻無2
得幼都2
借串分享下7月尾去左大阪軌跡20周年展。

鋪位係日本橋Gee Store 角落頭,比起秋葉原黎講細好多。
(台灣巴哈討論區有人分享秋葉原三場軌跡20周年展,https://home.gamer.com.tw/artwork.php?sn=5965585

第2日去到已經好多野賣晒,主要都係當睇展覽咁。

其餘物品不外乎都係杯杯碟碟、毛巾、衫、亞加力立牌等等,講真唔算太抵買。(唔知點解好鬼多閃軌file無人買,個個角色都有)

除此之外,有幾塊board介紹軌跡世界觀、地圖、人物,以及系列作發售日期、平台等等。都勾起唔少細個買pc碟,上網搵簡中開心版嘅回憶。

展覽其中有趣係有本簿比人留言,意外地非常多日文以外留言,英文德文中文都有。

結果行左大約半個鐘,只係買左幾舊空軌立牌。

最後分享埋近年收集嘅幾隻壽屋figure,好難得見到呢個系列過左咁耐,肯陸續補返舊角色。希望買埋黎緊嘅約書亞就一家團聚。

如果大家有興趣去行個圈,Gee Store最後一場係8月31-9月8,係仙台。
詳情:https://www.geestore.com/event/gallery/kiseki20th/

邊啲唔等洗嘅嘢邊有人買,限定版送嘅先收有收藏價值
九月尾先飛日本
下個禮拜啱啱去到仙台尾幾日

但上年睇完閃軌嗰個展今次基本上無期待
白色魔裝鬼係亞妮艾絲
睇上去似成全劍女同范恩而犧牲自己,咁搞法最後咪可能變亞妮艾絲贏
亞妮艾絲都犧牲自己死左仲點贏 唔好期待人懷念佢
劍女no.1
助手肯定唔會死啦
不如話佢都可以魔裝鬼化可能表示佢會同范恩面對相同問題而更貼近范恩

不過助手唔出到呢招都好難贏劍女啦
唔係有魔核,范恩早就同劍女復合結婚

利申:想劍女贏,劍女世一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞