點解有啲香港人失去咗佢哋嘅民族血性,自願淪為英美洋人嘅走狗?

47 回覆
3 Like 126 Dislike
如果中華民族俾英美洋人消滅咗,佢哋班人仲有乜嘢利用價值
我哋中華民族喺中國共產黨領導下經歷百年奮鬥,先掙脫列強施加於中國人嘅枷鎖,堂堂正正咁企返起身,並一步步邁向偉大復興
早幾年口口聲聲保護家園,打香港後生仔然係話自己係中國人,之後再去英國先搞笑
唔係興咗喇咩仲要復到幾時
直到將分裂勢力同外國敵對勢力徹底咁趕出包括香港同台灣在內嘅所有中國領土
还兴兴兴
同志 你的素质和意识太低层次了吧
你咋没好好领悟郑雁雄主任的重要讲话呢?
现在重点是个治字🙏😅
師兄勇到咁樣講d高官子女
漢族消滅左,就出現左個更大嘅中華民族

如"中華民族"消滅左,係咪會變更強大更偉大民族??

咁仲唔建議中國同全球斷交,趕晒班外國大使返去
殺最多中国人嘅,就係你地中国人

馬克斯,馬雲,馬化騰…

都是馬氏的!!!
香港人見多識廣,我哋係世界公民,民族主義唔work的,咪on9了
須嚴防極端 民族主義抬頭!!
點解身為中華兒女,要用馬克思呢個鬼佬嘅思想治國

係囉...點解既?
大家都係跟隨長官足印
民族血性?
我出世嗰陣英國管治緊
係97還晒俾班土著咋喎
倒返轉黎講
當年將我地賣左
跟住用強硬手法清走殖民痕跡,跟住鬧我地唔愛國

似係我地無左利用價值俾祖國踢開多啲
愛唔係咁愛法
香港民族?
明明上一代香港人喺面對英國殖民統治之下,都講得出中國人唔係東亞病夫,點樣依家嘅有啲香港人雖然已經回歸祖國懷抱,但變成做外國勢力走狗以為榮
馬克斯,香港老鼠樂園,澳門賭場,大陸各大日韓高科技JV…

執晒未???
因為我哋嘅祖先冇向外部勢力低頭,中華文明先可以成為唯一存續至今嘅古文明,唔係好似古埃及、古巴比倫咁被消亡殆盡
唔係所有中國人都好似某啲香港人咁戀殖

中國以前咁多租界殖民地,點解得香港啲人特別戀殖?
https://lih.kg/3498382
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞