網友偽造自殺新聞陳偉霆遭惡搞一死求名

12 回覆
0 Like 8 Dislike
陳偉霆(William)自先後搭上女神楊穎(Angelababy)及蔡卓妍(阿Sa)後,馬上成為宅男公敵,網友經常利用當日黃曉明的一句「而我不知道陳偉霆是誰」不停惡搞William。昨日網上更貼出一段惡搞新聞,當中指藝人「陳韋霆」因黃曉明的戲言憤然自殺,藉此揚名。

有傳09年因黃曉明介入陳偉霆和Angelababy致兩人分手,隨後William即搭上蔡卓妍,各有所愛互不相干。但因William先後搭上女神Baby和阿Sa,而成為宅男頭號公敵,網民又不滿陳偉霆以郭富城接班人為宣傳噱頭,故不少網友以當日黃曉明回應第三者身份時一句話:「我真的不知道他(William)是誰。」頻頻惡搞William,經常取笑指他們也不知William是何人。

昨日網上突然貼出一條網友惡搞的新聞,大字標題寫着「著名藝人陳韋霆於家中自殺身亡」,當中言之鑿鑿描述:「據有關人士透露,陳愇霆早因自己被高登討論區的恥笑而極不開心,所以組織了這次自殺,目的是要讓人知道自己的存在。」接着連William女友阿Sa也辣着:「其女友阿Sa更在醫院外痛哭倒地。而事件發生後,所有人終於知道陳愇霆是誰。看來陳某的行動成功了。而無綫電視計劃為陳愇霆開辦一個懷念特輯,追悼這位沒人認識的巨星。」

被網友連番惡搞,William的經理人霍汶希(Mani)昨日在電話中說:「其實都係一小部份網友,好似Ken(洪卓立)都被人話死咗,久唔久就有,反而係我唔開心,因Ken身體差,我覺得佢可憐,所以唔止係William。」
William又有否向Mani呻過被人取笑?Mani表示沒有,她說:「唔可能要全世界人都認同自己,惟有自己睇開啲,藝人係要接受唔同聲音。」有否需要向William作心理輔導?Mani笑稱:「唔使,男仔嚟o架嘛。」

舊登都出埋嚟哩單野幾耐之前

依家的士陳大陸紅到拍得住黃曉明禾
你係咪攪錯左,而家係黃曉明都唔知仲拍唔拍得住的士佬
我不知道袁德偉是誰
當年係咪高登仔葡萄佢食過baby同阿sa
洪卓立有咩撈
佢肥撚到成個姜濤咁 放棄咗自己?
冇留意佢,佢肥咗?
佢肥到我都認佢唔到

變左似黃世澤
青靚白淨立立已死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞