雙特碧咸班人算唔算係生錯年代?

200 回覆
4 Like 61 Dislike
果個年代最好睇就係個個球星都有自己強項同特點

咸爺賣跑動傳送同死球已經夠做

睇過咸爺皇馬最後一季嘅態度表現點會反得落
林伯特打德國果球?
個加乘已經幫英撚打左3個四強
果陣隊英格蘭正選得碧咸一個出過國證明自己,皇馬最後一季已經證明自己能力,罰球都有歷史頭五,強如C朗美斯都做唔到
當年大把罰球好手啦
碧咸係勁在商業能力,皇馬買佢都係呢樣
9X年同00年代頭,得FIGO渣麻
當年罰球勁既人唔小,但碧咸係命中率最高個班
但講傳送佢應該世一
當年中前後場都無左脚,今日多咗好多左脚但又無左閘
仲記得占士點畀笠死
成隊都唔知點配合黎踢
最清晰簡單直接就係比個波碧咸
斬比希斯基/高治或者長傳奧雲去哨
如果前面有個柱躉式中鋒佢威力會更大
不過98起碼仲有舒靈咸呢個擅頂既係到時衰自己衝動
之後就係奧雲仔 朗尼
要講生錯時代嚴格黎講確實都算 不過唔係因為佢吹大
如果碧咸生係呢代 前面可以有kane比佢餵 肯定好撚過依家創造力咁低
兩邊爆上左去後就無下文
如果香港計
我印象中係04年歐國盃佢射失12碼開始
果時好多媒體同舊登開始踩佢
嗰個年代死敵感重啫
而家一樣咁爭英超但球員間冇再當對方死敵
雖然南閘戰術好保守
但佢夠膽用好多中下游隊既人
Kevin Phillips當年仲踢緊英冠都敢用

呢樣係同前幾任唔同既野
今年 adidas Hey Jude 廣告都用呢幕去襯托林伯斯人獨憔悴
no way咪玩啦
06前後既英格蘭名氣應該史上最強
每個位置除左右閘同龍 幾乎都係超級球星

依家呢隊英撚得kane算係top tier球星
其餘bellingham saka foden呢堆名氣係大
但世界黎講仲未算top tier
比起奧雲謝4林伯碧咸朗尼呢班 星味唔係個個級數
後防更加唔洗講 里奧泰利A高三個都可以問鼎世界最佳
你睇下依家呢隊英撚後防係D咩人
有高治 其實唔差 不過條友肯定唔係世界級
施文呀
可惜當年舒利亞太早退出國家隊,否則碧咸配佢就好了
Ashley Cole巔峰時期個左閘位真係冇人動搖到佢
同今日Kane差唔多
嗰時英格蘭仲係極度迷戀緊442陣式,卡比路上任之後改451好似都俾英媒屌
442之下雙特兩個8號戰術完全自廢武功,左路除咗祖高爾有一期有表現基本都冇咩作用,變咗得右路碧咸傳中係主要戰術,萬一碧咸唔在陣成隊英格蘭就剩係可以靠個人撞吓撞吓搏佢撞入去
就係果陣痛定思痛
呢十幾年大幅增加技術培訓
而家多左好多技術球員 以前想搵個好d既翼鋒冇
bellingham講緊金球獎大熱都second tier
英撚d十二碼都係靠佢搏返嚟冇咗佢同福頭碼都冇射過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞