有無2x歲以上巴絲已經好多白頭髮

37 回覆
21 Like 0 Dislike
我好多白頭髮
我諗3:7比例
係關唔夠營養事
定用得腦多
有無得改善
食生肉,吸血
而家好多後生仔
都鍾意黑髮漂頭漂到白

你咁就慳返幾千蚊
腎虛囉
陰毛變白計唔計
白頭髮的出現通常與多種因素有關,包括遺傳、年齡、壓力、營養狀況以及整體健康狀況。若您30多歲已有相當比例的白髮,這可能是正常的生理現象,但也有可能是某些可改善的因素造成的。

1. **營養**: 確保攝入足夠的維生素和礦物質,特別是維生素B群、鐵、鋅和銅,這些都是健康頭髮的重要元素。可以透過飲食或補充品來增加這些營養素的攝入。

2. **減壓**: 長期壓力可以影響頭髮的顏色。嘗試進行一些減壓活動,如瑜伽、冥想或者其他舒緩心情的運動。

3. **生活方式**: 戒煙和避免過度使用化學產品,如染髮劑等,這些都有可能加速白髮的生成。

4. **適當護理**: 使用適合您頭髮類型的護髮產品,定期修剪頭髮以保持頭髮健康。

如果您對白髮感到困擾或擔心這可能是健康問題的跡象,建議諮詢醫生或專業醫療人員,以便進行適當的診斷和處理。他們可以提供針對您個別情況的建議和可能的治療方案。
後生廿零卅歲食都有用
一日一粒髮線附近都多返啲毛仔
本身白咗既頭髮又響髮根變返黑

鐵質唔夠,食多d牛肉有幫助。
無嫁啦
DNA問題 最多減慢變白既速度
你太大壓力
出世已經有啦,遺傳問題
我小學果陣已經有白頭髮,比啲同學話我有白頭髮,然後抆果條白頭髮…..
到宜家三十幾歲多咗唔少白頭髮,宜家連鬍鬚都有,有用坊間的黑髮產品(洗頭水、黑髮精華),但作用不大。
有一兩條白
我都遺傳老豆多白髮
間唔中咪染下佢
其實冇脫髮已經好開心
真,揀無頭髮定白頭髮,寧願有頭髮先,再加色
白髮都好過禿
遺傳無得攪
屋企人都無呢個問題
相信係無用
依家連鬚都有一成白咗,已經放棄
剪密啲短啲就無咁覺眼

不過正如上面巴打講,白髮好過脫髮
兩邊既比例已經5050 係個頂仲守得住
關洲唔關夜訓事 係咪已經救唔返
打得J多關唔關事
基因
我覺得係人到中年/基因影響
我十零歲開始就無乜幾可兩點前訓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞