女生脫髮問題

30 回覆
4 Like 3 Dislike
轉咗新工之後 唔知係咪壓力大咗同埋夜瞓 發覺自己不斷甩頭髮用咗好多聲稱防脫髮嘅洗頭水都係冇用 所以想睇吓醫生同埋食藥 搵咗資料見到大部份藥物都係比男士食 想問吓大家有冇啲醫生或者藥物可以推介
轉工
壓力得一個方法 resign
洗頭水果d係bouns
生髮plan 都係,一次成千洗下頭油,吹下風,打下自家精華
比返自己充足休息,放鬆,就會自然好
我試過用防脫洗頭水+50惠+紅光LED+補氣血
唔知邊個係最大功臣,但養左一兩個月,的確感受到頭髮厚返少少

防脫洗頭水係立即有效
記得要按摩,比啲洗頭水停留係頭皮到幾分鐘
第一次用佢黎洗頭
去水口由一堆頭髮變左只係得零星幾條

50惠我感受唔到太大變化

紅光LED覺得有刺激到毛囊生頭髮

補氣血…面色紅潤左

不過都係轉工啦,脫髮又冇得claim工傷
我去一間頭皮護理店好好,其實原理只係清潔毛孔啲油脂就會有番頭髮。早幾年出實習又係勁甩,之後去左大約6-7次已經多好多頭髮依家我每個月染髮根加繼續護理都仲好多頭髪

利申:金毛
立即去睇皮膚科醫生先,唔好拖,可能壓力,可能免疫問題,仲有可能係女性雄禿

皮膚科醫生幫到你,如果女性雄禿,可以試試 ROGAINE for Women
要有人買我"初弦"生髮水, 先要令更多人脫鬆
有咩方法可加速令所有人脫髮而不被發現?
間接增加你生活壓力
間接接觸你頭皮皮膚
間接進入你消化系統
空氣污染都好似有得諗
轉工
女明星嚟講 邊個有植?
試下剪短d頭髮,紮起佢。
睇醫生幫幫自己

太大壓力唔係無得簡不如休息下轉工

身體緊要
邊隻防脫髮洗頭水?
施巴
如果覺紅光有用,紅光暫時未有醫學support

平可以taobao 買個梳 。$6x
电动生发仪按摩健发梳头皮按摩梳红光生发梳上药器头发经络导入

Or

頭按摩
$220
头部按摩器抓头按摩爪按头神器舒缓头疼全自动头疗电动头皮按摩仪
咁係邊間?
想知留名
而家用緊一段時間
係幾好用
改善到脫髮問題
紅光LED係外面美容中心做?
我見有啲美容機有紅光
諗緊可唔可以照埋頭頂
應該可以掛
我都用屋企個紅光led face mask放頭頂
晚晚照10分鐘
食完好易訓到,日頭精神,皮膚變細嫩,個人變後生,髮量增多等等
食一隻就搞掂,所有問題都建議食NMN
https://hk.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-nmn-powder-300-mg-3-2-oz-90-g/137255?rcode=HGL4909&utm_medium=appshare
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞