翰林峰開放式戶租客「無縫接軌」 新租金加1000元上班族照拍板

16 回覆
2 Like 8 Dislike
翰林峰開放式戶租客「無縫接軌」 新租金加1000元上班族照拍板

"......翰林峰5座低層D室,實用面積約230方呎,開放式間隔,望池景,最新以1.75萬元租出,呎租約76元;相比對上租約1.65萬元,上升1,000元或約6.1%

柳志明透露,單位上手租客剛遷出,即獲新租客洽租,業主見租客願意先付半年租金,遂同意降價500元......"

https://www.am730.com.hk/%E5%9C%B0%E7%94%A2/%E7%BF%B0%E6%9E%97%E5%B3%B0%E9%96%8B%E6%94%BE%E5%BC%8F%E6%88%B6%E7%A7%9F%E5%AE%A2-%E7%84%A1%E7%B8%AB%E6%8E%A5%E8%BB%8C-%E6%96%B0%E7%A7%9F%E9%87%91%E5%8A%A01000%E5%85%83%E4%B8%8A%E7%8F%AD%E6%97%8F%E7%85%A7%E6%8B%8D%E6%9D%BF/467299
push
加一千蚊租都上新聞
優質盤一出即比jojo搶
業主多謝支持
業主見租客願意先付半年租金,遂同意降價500元
push
究竟呢個閪盤吸引位喺邊
又細一層又多伙數仲要跳過樓
Hku呀你咁都唔明…
首先呢個客係上班族
其次Hku附近唔少選擇啦
南里嗰兩座都好過佢啦
至於業主於2017年以647萬元買入單位,持貨約7年,現享租金回報約3.2厘。
樓價跌,收租都補唔番
體諒下 傻好得返呢啲可以Post
無縫接軌
呢個價錢樓齡請問仲有咩選擇?
HKU無人係上班族?
全部學生?
呎租70~80蚊

有人肯租嗰下好野
附近應該無咩選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞