男教師交流團與中五女同學喝酒及過夜,李福慶中學:與事實不符

80 回覆
8 Like 24 Dislike

網上討論區流傳,柴灣一間中學一名剛結婚男教師在5月內地交流團期間,與一名中五女同學在其房間內喝酒及過夜,其後校方令教師停職留薪、亦不准女學生回校考試,又指男方於結婚前兩個月被其他同學目擊與女方在旺角拖手行街。

疑被映射、位於柴灣的聖公會李福慶中學今日在官網回應,校方昨得悉網上流傳資訊,當中涉及該校教師,有關內容與事實不符,又說在接獲資訊後,已立即按既定程序嚴肅跟進處理。校方稱,已安排輔導老師及社工為有需要的學生提供支援及輔導,強調一直重視教師專業操守,亦竭力關顧學生身心健康。

教育局回應有關學校已通報局方,並已啓動危機處理小組。教育局已要求學校提交報告,並會繼續與學校保持緊密聯繫,提供適切意見及支援。局方強調十分重視教師專業操守,一直透過嚴謹而有效的教師註冊制度,確保所有獲准在學校任教的教師均為適合及適當人選,並防止不適當的人士成為教師。局方續指,如教師被證實違反專業操守,教育局會按事件的性質及嚴重程度採取適當的行動。就嚴重個案,局方會根據《教育條例》取消其教師註冊資格,釘牌後將不得在學校任教。

原文刊登於 AM730 https://www.am730.com.hk/本地/網傳男師女生有不當行為-李福慶中學-與事實不符/467393?utm_source=yahoorss&utm_medium=referral
此地無銀
唔係
係ig 定唔知邊度有個post 話個學生妹入左阿sir 房成晚
所以學校先出黎解話
其實有咩證據 追咗咁耐都係得個secret匿名鳩噏
係咪屌埋西所以不符
唔澄清=默認
出聲明反駁=此地無銀
鍵盤戰士好野
阿sir真係多福利交流團=過夜=增加生育率
事實:扑埋野
無相?
有冇女事主圖
兩個狗男女都好樣衰
如果真係屈就慘
屈人唔洗成本
佢無全盤否認喎,與事實不符可以係無全晚留係房,淨係留左5個鐘。同埋件事嘅主角-老師同女學生都無出黎澄清,憑乜要信學校呢個第三方?
吳秋北:學校應樹立傳宗接代觀念
https://lih.kg/3733038

阿sir教書育人有咩問題
上次揼骨果阿Sir都係咁講😂
如果係光頭許副校果件咁質素

老老77 男人一定忍唔到
BLK-436 修學旅行小惡魔學生妹渚光希謊稱生病勾引老師內射做愛
食學生妹真係教蓄既benefit黎
冇嘢答絕無此事咪得囉
停職留薪咁爽
冇飲酒冇過夜
淨係飲汽水 屌完閪就返自己房
唔通開記者會2條友出黎交代有沒做愛咩
出左聲明唔好等D同學係網上9吹
唔通係男同學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞