從來無註冊過intasgram,但不斷收到來自世界各地嘅登入通知

17 回覆
1 Like 0 Dislike
事情是咁的,小弟有一個好多年前註冊的Yahoo mail,呢幾年極少使用,幾年先登入一次。

今朝心血來潮login左一下,發現呢幾年來(由2020年開始)有一堆IG嘅登入通知,但問題係我根本無用註冊過IG。

就算係我十年前曾經註冊過忘記左,我都好肯定我自己呢八年內從來無用過IG。
最怪嘅係D登入通知係來自世界各地:

成件事太奇怪太恐怖
IG 有無咩官方email俾我查詢下
你試下登入
唔得就Forgot password去設定新密碼
我根本無用註冊過IG。

就算係我十年前曾經註冊過忘記左

一時又話冇註冊過,一時又話有
少少記憶力都冇,
我覺得呢個post你都係派膠多
留名等睇全部都係你自己login

隨時樓主自己環遊世界login過自己唔記得
咁十幾年前嘅事我真係唔記得,可能註冊左但無用過。
似用vpn
我無用VPN
【老貓燒鬚】
俾人hack 囉
撞爆佢pw等佢reset失敗,同時你email要set 2 factor authentication
我試左reset password,click 入去變左咁:
咩係instagram?見啲後生仔成日講😂
係咪樓主部switch累事呀?
再click 多一次忘記密碼,佢俾左條link我登入,成功左,但佢話我無任何活動:

支持樓主,我個舊Account都俾人hack過喺世界各地登入,同你個案例一模一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞