「寫真界元老」內地搞見面會海報惹爭議 「陳冠希前女友」作招徠網民嘲冇賣點

55 回覆
10 Like 72 Dislike
被稱為「寫真界元老」的42歲黃榕(Gloria),入行逾20年,曾推出多達6本寫真,但在圈中一直半紅不黑,最為人留下印象是與多位男星傳緋聞,以及近年成為前「亞視一姐」薛影儀的閨密,一直被人覺得借別人名氣搏出位。近日黃榕在內地搞見面會,宣傳海報竟以「陳冠希前女友」作招徠,引起網民熱議。

黃榕初出道時曾指與張致恒(Steven)拍拖,陳冠希(Edison)2008年爆出不雅照事件後,宣布無限期退出香港娛樂圈,當時黃榕未出現在名單之中,但她卻於2015年自爆曾跟陳冠希拍拖三年,又指男方每次見面都要上床,完事後對她不理不睬。陳冠希曾作出否認,不少網民亦質疑黃榕是否炒作。沒想到黃榕最近在順德的酒吧舉行見面會,就以「香港藝人陳冠希前女友」做噱頭。

黃榕被網民寸爆

網民公開海報後,忍不住寸爆黃榕:「其實不如放過自己,放過陳生」,其他網民同樣對主辦用陳冠希名氣感到反感:「點解主辦商都會用呢個做噱頭呢,係咪冇賣點到咁,咩事我要俾錢入去睇陳冠希以前條女呢?人哋其他之前啲女都多嘢睇過佢啦」、「有冇阿儀」、「我比較想見阿儀咯」、「陳冠希前女友的寵物」、「原來係賣點嚟」。
陳冠希前女友
高達頭冠
認真,露點我會睇
以前中學都幾鍾意J佢
???
Cammi 都係
我以為係阿嬌
老了
08年有閃卡可能易啲有人記得佢宜家wfc
以前啲牙勁撚黃,依家做gym又成好左好多
阿嬌就唔洗響呢啲濕鳩朵都大把人識啦
傻閪都係閪
用元祖𡃁模、金剛芭比做宣傳咪重好
起碼哩D係佢自己努力得黎嘅成績
原來先42歲
我睇雷凱欣好過
退左役

睇返呢套
-\@/-
搵唔返張圖
老模咪老模囉,乜寫真界元老
老妓
榕姨
啱喎,冇閃咭一律唔好話自己做過希哥條女
攝影大師陳老師親自影
咪可以連續上頭版囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞