關於iphone買土耳其icloud,有d問題想請教下

9 回覆
0 Like 27 Dislike
想問下本身已有apple id 香港
而家想申請apple id土耳其,用平價買icloud
本身香港acc係主id,咁我用土耳其id登入之後,見app store都係土耳其文,咁應該冇問題啦,但當我去icloud個度,佢個收費又變返係香港價錢
咁係咪只能用主acc買icloud?唔可以用副acc買icloud呢?
App Store log in 同 iPhone Apple ID 係分開

你要做土耳其人,應該要洗機重裝

利:靠估
咁你咪用你副AC 開家庭分享
再ADD 你香港APPLE ID 做成員
而家就係我iphone用副acc login,之後去到icloud付款個度又變返做港元付款,正常用副acc login,唔係應該跟返個國家貸幣計算嗎??
乜啲idog咁撚cheap嘅
閪客
公屋idog要左慳右慳先填到買iPhone條數呀......
你本身䱗中機login 主ac再轉ac俾錢,好大機會冇轉清楚哂d ac 變左俾主ac錢

用iPhone就唔好慳個啲濕濕碎錢啦
其實平幾多
用icloud都係求方便啫
搞到咁麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞