2024年塞耳仔/耳鼻去邊度睇?

11 回覆
0 Like 0 Dislike
前幾日耳仔入面損咗流血,啲血定耳屎塞住聽唔到嘢
去啲普通科又係比支耳藥水HEA鳩我
而家滴咗4日懷疑耳屎同啲結痂血塊溝埋一齊出唔到嚟,耳仔仲係塞住
翻舊POST睇耳/清耳專科全部都係旺角黃XX,而家仲係唔係1000樓下有找
定係有邊度好推薦,有無師兄呢排都塞過耳仔
我真係搵過旺角黃XX
果時睇都係收400$ (十年前左右)
有機幫你吸耳屎
唔想畀大錢
叫醫生寫張紙過你排油麻地耳鼻喉專科
起碼至少等你幾個月

btw 𠵱家仲興唔興滴耳油
以前耳仔入水耳屎發漲塞咗
之後喺藥房買咗支耳油
瞓之前滴 瞓嗰陣耳仔傾埋一邊
滴幾晚之後等啲耳屎流出啲
之後小心啲撩佢出嚟
盡量唔好用棉花棉愈推愈入
試過通一通又推返入去
最尾都係要去吸耳仔
之前中耳炎 一邊耳仔好似塞住咗聽唔到嘢
第一次去睇私家普通科 俾咗支藥水我滴
滴咗三四日都冇好過就去咗政府門診
佢話中耳炎通常都要一星期左右先好
所以俾多支藥水我 話如果滴多三日都冇好先再返去睇
真係滴多三日就好返
你不妨滴足一個星期先再睇醫生?
醫生比支耳水(油)我又係叫我滴返一個禮拜先
但我上網睇返我呢啲油耳仔用呢啲水成效不大
塞咗4~5日 做乜都無心機 聽人講嘢又要盡量另一邊耳仔
我都驚自己會推入返 所以都唔夠搞佢 但FEEL到舊耳血屎唔出嚟 我都無計
好 我計埋今日應該第4.5日
FEEL到耳仔有舊嘢 結咗痂但又唔出嚟個種感覺
就係旺角黃XX
唔使諗
求其搵間就近診所
有啲會幫你洗耳
如果佢哋唔幫你攞封轉介信
佢嗰啲醫務所專科睇
我樓下啲診所無呢啲,應該唔係間間都有沖/洗耳
去任何私家醫院入面嘅耳鼻喉專科
最後都係去咗洗耳
都係因為油耳仔啲屎出唔到嚟,6舊水走人
如果同我一樣都係油屎仔嘅就真係去洗/吸耳算啦 啲油耳係比啲乾耳用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞