袁國勇自爆小學已有女同學追

28 回覆
7 Like 17 Dislike
港大微生物學系講座教授袁國勇出自傳,當中自爆原來小學已經有女同學追,去到中學重遇,不過最終冇下文。

自傳中提到,袁國勇讀小學嗰陣,老師同佢媽媽八卦,話有一個女同學成日喺家政堂之後送嘢食畀袁國勇。六年班嗰陣,女同學更加喺農曆新年拜訪「見家長」。袁國勇自稱比較遲踏入青春期,理解唔到對方心意。點知兩人「再續前緣」,喺中六嗰年,個女仔突然聯絡袁國勇,兩個人去咗睇戲,仲去咗聖誕舞會。不過,佢哋最終冇下文,袁國勇話可能佢唔夠成熟同吸引,唔係對方杯茶。

大讚太太令他成為更好的人

當然唔少得太太,袁國勇喺自傳大讚太太會時刻掛住佢,等佢返屋企。就算全世界都唔在乎,太太總會有興趣聽自己嘅諗法,仲會指出佢嘅錯處。袁國勇都忍唔住形容「冇咗佢,我唔會成為一個更好嘅人」。

https://hk.news.yahoo.com/ray-online-%E8%A2%81%E5%9C%8B%E5%8B%87%E8%87%AA%E7%88%86%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E5%B7%B2%E6%9C%89%E8%BF%BD%E6%B1%82%E8%80%85-%E5%88%B0%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E9%87%8D%E9%81%87%E5%8E%BB%E8%88%9E%E6%9C%83%E4%BD%86%E7%84%A1%E4%B8%8B%E6%96%87-102342024.html
有料 睇黎要update下份cv先
又做少女殺手
lady killer
係咪又同一件衫
我夠有啦 好威咩
佢同超哥嘅分別
乜撚嘢呀
咁做咩中學走去讀男校
仲以為係依家個老婆咁浪漫
中六再聯絡 搵袁生做爸爸
華仁都係男校 咪一樣做到呢d killer
白卡勇
唔係呀 其實佢都幾愛佢老婆
睇得出佢係煩撚過閪個d道理知識撚
佢老婆都唔嫌尻佢 算係唔話得
同港女講道理
有無測下條渠有無事
做得官都要早熟
袁教授結咗婚未?
女同學擸刀定擸棍?
重遇返見佢食蘋果都要煮下先都走頭啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞