《誰能避開戀愛這事情》Chantel 姚焯菲 MC 張天賦

113 回覆
19 Like 100 Dislike
https://youtu.be/QOCt50Khk3Y?si=1iAJ5rUW6vq73z_f

《誰能避開戀愛這事情》Chantel 姚焯菲 MC 張天賦

曲:Larry Wong
詞:林若寧
編:Larry Wong
監:舒文

05.07.2024 00:00 登陸各大音樂平台
MV 即將登陸 MC 張天賦Youtube Channel

https://www.instagram.com/reel/C9AGyFJPnS1/

Chantel :有種心跳叫動情
神奇到整天不安定
坐上電單車一樣 衝過去便高興
懷著最強傻勁
勇敢表白 哪管別人會截停
一直沉迷你 難道害羞地等邀請

MC:也許水星戀上火星
感情蒙蔽你眼睛
其實我被劣評請你一眼看清
喜歡了你如果承認 造 成無止境破壞性 如 若若你冷靜才做個決定
仍然可覺醒

Chantel:什麼叫愛情
愛愛愛得亡命 想拖著你與世界比拼

MC:平常人若果鍾意我是罪名 共誰相戀無需否認
(Chantel:若然相戀無需否認)

Chantel:什麼叫愛 愛愛愛得純淨
合如戀情是毒藥我吞下去儘管好勝

MC:我驚你承擔很多爭議聲 (Chantel:我恐怕承擔很多爭議聲)

MC:也許水星戀上火星 感情蒙蔽你眼睛 其實我被劣評請你一眼看清 喜歡了你 如果承認 造 成無止境破壞性 如 若若你冷靜才做個決定 仍然可覺醒

Chantel:什麼叫愛情 愛愛愛得亡命 想拖著你與世界比拼

MC平常人若果鍾意我是罪名
共誰相戀無需否認 (Chantel:若然相戀無需否認)

Chantel:什麼叫愛 愛愛愛得純淨

合唱🎶(Chantel & MC):
如戀情是毒藥我吞下去儘管好勝

MC:我驚你承擔很多爭議聲 (Chantel:我恐怕承擔很多爭議聲)

MC:再沒法子只顧自己高興 (Chantel:最重要的只要自己高興)

MC:對比哈佬吉蒂笑聲
骷髏頭叫你吃驚
如果洩露愛情只怕給你陰影

Chantel:誰又敬佩 感情逃兵
自由相戀本是理應
合你只可否認我都很確定

MC:難逃這事情

MC:對比哈佬吉蒂笑聲
骷髏頭叫你吃驚
如果洩露愛情只怕給你陰影

Chantel:誰又敬佩 感情逃兵
自由相戀本是理應
合你只可否認我都很確定

MC:難逃這事情 (Chantel:逃離這事情)

合唱🎶:什麼叫愛情
愛愛愛得亡命
想拖著你與世界比拼

MC:平常人若果鍾意我是罪名
共誰相戀誰都否定 (Chantel:若然相戀無需否認)

合唱(Chantel + MC)🎶
什麼叫愛情 愛與痛怎釐定 如
戀情是毒藥要保護你不敢好勝
我驚你承擔很多爭議性
(Chantel:我不怕承擔很多爭議聲) 我沒法子只顧自己高興 (Chantel:最重要的只要自己高興)

Chantel:別迴避

MC:更回味

Chantel:坦白回應我可不可以

MC:能夠誠實我願意

合唱🎶(Chantel &MC):
能一齊就毫無懼意

合唱🎶(Chantel +MC):什麼叫愛情 有哪個可裁定

Chantel:別迴避
MC:更回味
Chantel:坦白回應我可不可以

MC:能夠誠實我願意

合唱🎶:能一齊就毫無懼意
合什麼叫愛情有哪個可裁定
敢拖著你對世界不敬

MC:無人能避開戀愛這件事情

合唱🎶:問誰會是愛的精英
什麼叫愛情我怕太過早釐定
能焦頭爛額為了追逐這一刻過程
給優美回憶多點喜與驚
你是我的任性互相呼應

Chantel:你是我的任性

合唱🎶(Chantel & MC):互相呼應
平常人若果鍾意我是罪名

呢個都真 佢MV d女一係收皮一係離婚 再唔係就流出

好聽
牙陳叻女 we connected大和解了

睇返嗰陣撐edan 真係冇撚有錯
呢D咁嘅MK歌
搵jace kiri moon tang cloud winka 是但一個女歌手都唱到啦
係要搵隻naughty girl 又唔係好聽
又幾好聽
入嚟就係為咗睇你講咩
誰能避開naughty這事情
陳唱歌都幾好聽
公道講 真係幾好聽
跟我一齊轉會陳?
咁能醜 狗也不屌
男女合唱,點解高音要MC唱晒
屌你老木
食左?
屌你老母

又幾好聽喎
首歌好老土
除咗第二句
其他認同

Edan 唱歌真係好麻麻
不過各下pop子係鏡粉
半個鐘咁多留言
快到
首歌 唔太好聽
好mk love song feel 勾手指尾啲fd

同陳蕾合唱差太遠
係有啲十分錯feel
但十分錯好聽啲
Even mc 版本都係十分錯cover 完勝
十分錯只可以聽合唱版jude把聲
唱千禧年MK情歌
其實Winka係近年最好聽嗰個
隻naughty唱得唔夠有feel
港樂係需要多啲呢啲音樂
好過而家嗰啲一係懶新潮啲詞又九唔搭八 典又唔撚好聽
港樂係需要多啲呢啲音樂
好過而家嗰啲一係懶新潮啲詞又九唔搭八 曲又唔撚好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞