【I/A/Steam】Heaven Burns Red 緋染天空 (76) 夏日泳裝忍者影分身

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔想跑迷宮
我一直提倡唔理效率 唔理升技
揀6隻勁既入去auto跑1-2X, 清晒迷宮券袋寶珠落袋先係贏家
我依隊打100lv rj 想求個方向點加強
係攻擊力唔夠要刷下裝先定做咩好
練度係要靠時間磨的

打唔贏100就打99 唔得就98
係咪應該刷多十幾廿場迷宮拎隻勁d嘅戒先
戒指一開始唔駛強求+4住,有+2+3都用住先,個差距細過條毛

有體就打寶石棱鏡整下手環(體精加埋80+)同埋耳環(DP1200),呢啲先對戰力有大幫助
識得疊buff同debuff未
以為登入就有 自膠
星聖華專 忠誠 tama專 一層儲力 2層士氣
最後爆發回合用雷洛專山脇 打得7-80k
讓道宣言x2 忠誠或禁藥或絕對現象加埋x2 士氣x10 迷霧刻劃x2 純潔之吻x2 詭騙加農炮x1
一擊必殺微笑x2 (山脇小技,打活動學) 山脇大招
有軟化x2就更好

新手初試乜都唔識 覺得好難打
雷夏招脆弱可以壘?
耳環係咪打手用進攻 其他用爆破
可以疊兩層 但要有追加回合(開od)
收到
好快後面就會多個0
巴打有無咩文/攻略可以解下個流程
我唔係好明未破盾前應該做咩 同埋詳細上buff同上debuff應該點做
頭先我都係夾硬幾次用aoi儲夠技點打落去 好似唔係正常方法
組隊觀念達人級
你打90仲叫可以DP連HP一野打完

難度再高啲就要打爆盾先再刷破壞率跟住開OD乜鳩都疊兩層轟落去
有望過下之前咁其實係唔係所有輔助都堆buff同debuff 重覆到有兩層 跟住先用主力輸出一野轟落去?
但係咪連破盾都係交俾隻主力輸出去做?
我頭先都唔係一野轟完 分左幾次
個陣新手入坑係睇呢段片教疊buff 同od
覺得幾有用分享下
https://youtu.be/Ok8qfNOCBBg?si=QLO7TwxVBS2b8T3H
簡單咁講

打手主要得1個 (attacker/blaster/breaker)
其餘5 個buff / debuff / OD / 破壞率(如果打手係blaster可以唔洗)

Buff就咁開哂落打手度
開2 次疊哂2層 + 打手大轟落去 (注意buff通常開技就消耗 但連擊/爆擊率通攻都會消耗 岩岩玩成日疊連擊跟手普攻打左去)

Debuff通常得1回合 而家有少數2回合
所以要同一turn 疊
但OD中可以累積 通常收尾開OD疊滿帶去

因為大招得4 次 而buff/debuff 可以疊兩層
咁計最大傷害就打得2次

所以1 次打dp, 1次打hp
調返轉講 如果疊哂一次打唔爆dp基本上就唔夠打

爆左dp就疊破壞率
破壞率好似好簡單 最終傷害就咁乘個比例
200% = 2倍傷
999% = 9.99倍傷

每隻王破壞率上限都唔同
SA成日都300%
異時層好似都999%

另外乘區係真係乘上去
所以大技疊滿講緊n倍傷害
小招打王真係R痕 好難真係磨死隻王
疊漏招基本都重打

Ps 以上係大致情況 其實有唔少例外
玩落去會慢慢了解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞