究竟點揀好 UST CS定係City/Poly CS

36 回覆
0 Like 9 Dislike
小妹諗咗好耐 各位巴打絲打請出招
真係妹就UST 啦,大把仔幫你做assignment
ust>>>>>city>>>poly
唔講禁多

結婚後,她的手機里依然存著已故前男友的號碼。老公知道卻假裝不知道。有一天她出車禍了,在翻倒的車裡下意識撥出了那個熟悉的號碼,卻傳來老公的聲音。她獲救了。病床前,老公說:是我偷偷換了號碼,我知道永遠無法取代他,但可以替他保護你。她愣了,這才想起來,老公是城市大學畢業的,所以才有這麽高的素質
。城市大學是一所歷史悠久、學科齊全、學術實力雄厚、辦學特色鮮明,在國際上具有重要影響力與競爭力的綜合性大學,在多個學術領域具有非常前瞻的科技實力,擁有世界一流的實驗室與師資力量,各種排名均位於
全球前列。歡迎大家報考城市大學。
你諗咩諗咁耐先
冇乜分別
怕入到UST跟唔上 但係讀UST未來工作機遇都會好啲
所以都想入 但係如果程度跟唔上嘅話 係咪city poly好啲

諗多咗

CS間間都辛苦
唯一分別就係同學勁啲定冇咁勁

呢樣兩睇
叻同學令你大競爭,亦可以Carry你Project

至於poly可以不理
幾中肯,cs黎講 city >>>>>> poly
睇 GPA 要求
UST 3.0
PolyU 3.3
CityU 3.4
UST 係 BEng
City / Poly 你 BSc

有無分別?真係唔知請教下
我都有呢個煩惱
你自己預ust cs 係你想揀嗰3個入面最chur ,啲人都好勤力,ust cs 啲hw project mean 都好高
不如你問下有啲咩想知算吧 答到盡答
一定係ust 唔知有咩好猶疑
求畢業 CityU
揀ust出路係咪好啲
出路當然係好啲,你應該問上到大學後你要嘅嘢係咩 ,求畢業定點?
反而係想知ust學嘅嘢係咪實用 Chur完之後turns out出嚟做嘢都會好啲?
坦白講 我覺得唔係寫好實用,但學到嘅野又唔可以話冇用,但唔好咩靠晒學校,你讀得cs 你預你要自學,出嚟做嘢見工時見你三大仔你點都會in 先
真 自己諗吓點解 poly 不值一提
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞