【七月新番】這是妳與我的最後戰場,或是開創世界的聖戰 第二季

185 回覆
4 Like 1 Dislike

https://www.youtube.com/watch?v=IhIo_ziBH7M&t=10s

坐擁強大科學力量的帝國,以及以「魔女之國」的威名受到世人畏懼的涅比利斯皇廳。在沒有盡頭的兩國戰場上,少年與少女相遇了。以史上最年輕晉升帝國最強戰力的劍士──伊思卡。被稱為皇廳最強的寒冰魔女公主──愛麗絲莉潔。兩人以宿敵的身分展開了廝殺。然而,少年被少女的美貌和高潔的姿態奪走了心,少女也迷上了少年的強大和生存之道。即便兩人無法並肩而行,唯能戰至一方倒下──相互敵對的少年少女,將再次展開革新世界的傳奇。

STAFF
原作:細音 啓
(ファンタジア文庫『キミと僕の最後の戦場、あるいは世界が始まる聖戦』KADOKAWA刊)
角色原案:猫鍋蒼
監督:稲葉友紀
系列構成:Studio Palette
角色設計:吉川佳織
音響監督:長崎行男
音響制作:ビットグルーヴプロモーション
音樂:Elements Garden(都丸椋太・岩橋星実・藤永龍太郎)
音樂制作:波麗佳音
動畫制作:Studio Palette × SILVER LINK.
製作:キミ戦2製作委員會

CAST
伊思卡:小林裕介
愛麗絲莉澤·盧·涅比里斯 9世:雨宮天
蜜思米絲·克拉斯:白城奈央
音音·阿卡斯通:石原夏織
陣·休拉干:土岐隼一
燐·維斯珀斯:花守由美里
希斯貝爾·盧·涅比里斯 9世:和氣杏未
伊莉緹雅·盧·涅比里斯 9世:澤城美雪
米拉貝亞·盧·涅比里斯 8世:久川綾
約翰姆:榎木淳彌
冥:富田美憂
璃灑:竹達彩奈
無名:笠間 淳
假面卿:綠川光
齊辛格·佐亞·涅比里斯 9世:小原好美
塞林格:關俊彥
馬格納卡薩:速水奨
卡隆索·牛頓:杉田智和
加爾岡里:興津和幸
10/7 播第一集 但巴哈/muse都未有消息會代理
我記得我有睇第一季
但完全0印象套野講咩
記得有大奶奶就得
頭先發現巴哈有代理

睇同作者今季另一套好過啦
邊套
今季係 為何我的世界被遺忘了
世界觀似NGNL
漫畫畫得好癲

(上季係謊言遊戲)
依套睇過 幾正
Lm
望返圖先好似記得有睇過第一季
淨係記得女主嗰邊用到魔法
男主就咩軍國主義出身

羅密歐茱麗葉咁
其實係原作問題定點

第一季睇到一半棄咗

個設定唔吸引。格局又細。講黎講去就係兩個主角

一時打下仗 一時睇下話劇

冇一條明確嘅故事線

動畫制作:Studio Palette × SILVER LINK.

本身係sliver link做,仲係大沼心操刀

而家第二季,只係掛個公司名做幫手

(sliver link啲作品好少接第一季唔接第二季)

有冇原作撚講下係改編問題定原作問題
我好想要 silver link 出落第
留名

鐘意粉毛 多過雨宮天

會加番第一季
呢套野漫畫係咪爛尾?
漫畫應該係出到第一季既動畫全部內容就完
巴哈已經上番第一季,如果想睇金髮智障既大奶奶幾搞笑,係一個好機會
細音啓嘅作品一向都係咁,喺故事開頭嘅時候,佢會樹立一個好大嘅世界觀,但當中有一啲好重要嘅往事,佢就唔會好明顯咁講出嚟,要去到最後嘅時候,佢先會一次過解釋哂。例如世界戰為例,要去到第十一本嘅時候,佢先解釋哂魔女嘅起源。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞