13pro max無啦啦全白moon去邊整好?

58 回覆
2 Like 3 Dislike
淘寶搵
OK,防水圈姐嘛
一係官方
一係華強北
屌你老味唔好咁癲啦痴條防水圈就防到水?做氣密要用機架傻尻唔好暑假一到就害尻細路仔啦
加熱壓實啲咋喎,你唔係以為部機內部可以維持正壓掛?
我有話維持內部正壓?要正壓黎把撚咩唔係用黎壓實不過我唔想教精你想知就去問專家有人想搭棚搵食我唔阻人發達係唔想有細路仔手痕自己收自己部電話皮
人地用熱風槍 or加熱 拆出來
係華強望住個整 一小時內都搞得掂 換排綫
apple shop 就on9 成set換 湯你一頸血
有無寫返個原彩碼落新moon?
扮乜撚嘢啫你,13系列開始轉咗用熱溶膠邊,係你先當係寶收收埋埋自high啫
仆你個街垃圾apple 明明係通病 身邊幾個iphone都係13pro/ pro max都接連出事 明知咁多人出事都唔recall 正仆街

樓主可以試下自己整 利申自己拆機跟教學焊咗條跳線就搞掂了
建議試下自己整 真係搞唔掂/無信心就拎去先達或者華強北整 好簡單的 快手嘅我諗10分鐘都搞掂 唔好撚益apple 明明design fault 迫你換個鳩mon收人兩千幾

13 pro
https://lih.kg/kNFCfT
#6 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
自咩high傻尻block 尻你算數
隨便你啦篤爆咗你冇嘢講就block人,小學雞到咁
iPhone 係唔會壞
An狗打手confirmed
先達真係可能有得整

你拎去Apple基本上都係換嘢唔係整
如果你真係想要返啲料 就要博一博

我試過入水開唔到機
去Apple九成九冇得整 有得整都係洗機加天價
但先達即日開得返機拎走
叫咗你用Android 㗎啦
自己換
華強北d人手野好撚粗
雖然係咩都識整
佢地會上少壓線d鐵片
我睇到都啞左
部機一跌 排接mon線一鬆
就要搵佢地整多次
應該係搵食技倆
拆個mon出黎,要撬到仆街
加上鏡頭果set嘢又要轉返新果邊,faceid果粒嘢又要一定一定唔好掂到,好易壞

Ching講得咁輕鬆

我試過iphone11 自己換,之後以後都係比人整算
防水一係落圈 一係手機膠
出面多數咩都唔落
整撚完 理閪得你
唔落膠
大雨其實唔會有事
但唔好浸水
成日整手機
蘋果算最易整
三叔 後蓋式易過蘋
nokia 最唔想整
iphone d野 最唔驚壞
大把拆機件/代用件
咩野 開頭都係難嫁啦
Btw 上次換果個mon,同原裝比好閪
有冇代用靚嘢牌子
最好應該係拆機件
代用件d玻璃硬度好屎 雖然手感差唔多
代用果d有mon貼 都可能一野就爆
手感差唔多,但係啲色,refresh rate好似差好多,唔知錯覺定咩

睇黎要去換拆機件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞