灰甲係咪好難攪

41 回覆
0 Like 3 Dislike
阿媽有,不過可以懶查野,唔夠勤力,見佢攪極仲係有

係咪睇醫生食藥好d
係咪年紀大同污糟就會有

生活習慣唔改 無得搞
激光幾錢,係咪易d 攪掂?
唔好驚食藥傷肝,外搽藥只可以處理好輕微好輕微嘅灰甲,食藥係最快好,基本上一邊食藥一邊要check肝指數,一check到肝指數有問題就唔會俾你食落去。食大約三個月藥就會好返。
激光都係水人的
邊個醫生,佢有脂肪肝,驚唔驚ga
灰甲睇皮膚科醫生,首先病人剪甲種菌,之後驗血結果ok 就會開灰甲口服藥,其間每個月驗一次血check肝酵數。啲舊鞋襪最好掉咗佢。
有無邊個好,幾錢次到

你之前係自己定屋企人
唔關年紀事
手指/腳趾爆過甲又唔好好護理就好高機率會有
多數開頭係香港腳,唔理佢啲真菌就會慢慢走咗入甲床就會變做灰甲
我上網睇人話用100%純丁香油,每日塗一次。見到啲留言話得。依家試緊一個星期。
你知個外用藥名 可以係天貓買集運
平好多勿屌
起邊買?

查幾耐ok? 因為youtube 睇查野其實要磨甲,唔磨d 野根本落唔到去甲床
著人地屋企嘅拖鞋係咪好容易奶野
你清唔晒真菌點都清唔晒灰甲
所以食藥先可以100%殺晒
就好似中藥VS盤尼西林
點都駁唔到
你有無見過醫生宣傳灰甲啲藥丫?
係得垃圾先要宣傳話我掂呀買我啦
想起嚴浩啲偏方
食灰甲藥如Terbinafine 就一定要搵醫生睇, 真係要驗肝, 有人試過自己唔睇醫生自己買黎食就食死左
外搽藥唔係咁易去到最入既地方, 同埋日日搽會難過日日食藥, 基本上搽要半年至9個月等D甲換晒先停
食藥相對易D根治得好d, 一般係食3個月, 不過留意都唔係所有人食藥都根治到
請問老人家身體麻麻可以點根治灰甲?
可摸耳成塊甲清左佢等佢rebuild
要快見效就睇醫生食藥,但d 藥唔係個個老人家岩

至於外用藥水
灰甲太厚既話外用藥好難落到甲床
所以用外用藥要配合搵足部治療師磨+剪灰甲
同埋要改變生活習慣,保持腳部乾爽,日日更換鞋襪著
最好就舊鞋襪掉曬佢換新鞋新襪(無錢換都最少定期曬鞋襪)
你成塊整走佢d 真菌都仲係度既話只會rebuild 一塊新灰甲出尼
不過成塊整走左d 灰甲藥水就易d 去到甲床殺真菌
整走成塊甲唔痛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞