點解而家啲騙徒會知我全名

261 回覆
350 Like 4 Dislike
我都係用自己方法解釋緊
點陳聽奇怪電話第一下會有嗶一聲
然後一出聲就即刻收線
都係收緊big data再玩analyses

身邊已經試過有人被模擬佢把聲
然後又講到自己係邊個去呃人錢
你知唔知模擬把聲
其實都要好多data架

我知道你哋想大家防範下
但係唔好危言聳聽囉
純粹覺得同之前WhatsApp video一樣手法
又係一接call即cut線
其實都係一張相做到 當然效果唔係完美
但都可以話係收緊big data方向去做
【泉水姐姐说中文原来是这样的,好文雅喔】 https://www.bilibili.com/video/BV1DC4y117sF/?share_source=copy_web&vd_source=611ed109b57cff07bde0a9af69ec64da
有大量data training連口型都做到
呢條片整到好真
佢前日打黎話續保要扣2000蚊數 我話
好丫你扣丫 佢無我符就ok 88收線
講真
玩咩膠
啲騙徒群撚埋啲大字頭用佢地啲低級貪污嘅國家之力做前鋒,你地如果呢啲都唔知反乜卵共
點解佢地會起底咁利害,其實只因為係唔同國家嘅貪污群體國家之力嚟。
點解我最憎恨抄狗,因為專門群啲貪污弱智傻閪冇個有腦只係識呃人,完全零本事
跟佢地一齊只有做弱智人士做嘅事情
好易分,聽到普通話就知係詐騙
損委會之類正苦機構乜鳩個人資料都比晒人啦
有冇做選民
有冇用香港寬頻
有冇搭過國泰
係咪講普通話
有時買咗嘢送貨 又唔可以全部唔聽

好撚柒煩
多謝港共幫你實名登記咗
好多公司同銀行都一樣有咁做啦, 不過香港叫做透明, 做左會知
其他地方做左你都唔會知
幾肯定係電話公司內部leak out左啲人名電話出去 事關我幫我工人開左張family plan電話卡 用我個名 之後打電話俾我工人話要揾我,諗唔到仲有咩可能性
唔出聲對面就cut線
Cut完佢即刻打過黎
講緊正常電話
呢個年代
Ruo Yao ren bu zhi
Jiu chu fei ji mo wei ya
八達通轉售資料 港府須追究到底
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20100727/00186_001.html
但依家銀行好似迫人用app
好似dbs omni,以前仲可以網上睇
前排又係無啦啦開到我全名 最撚恐怖嘅係我呀爺個名都講到 仲要我呀爺過左身差唔多20年
依家打黎通常同佢講日文
講兩三句佢就自己收線
有咩咁出奇
真係咁天真覺得你自己嘅個人資料有受到保障嘅?
啲濕鳩私人公司/機構會肯駛錢黎保護你自願交出去登記嘅個人資料?
樓豬係goochan?
你訓左幾多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞