蘇民峰:你國家唔行運,就搵左個唔行運嘅人出嚟

142 回覆
336 Like 6 Dislike
頭髮先係佢既本體 剪咗個人就得
好多人聽左佢講買樓 結果負資產
好耐之前響節目有個主持同佢講啲人跟佢買樓,點知佢話佢自己走晒,個主持呆咗一呆
如果換髮型又真係幾難認到佢
https://inews.hket.com/article/3707309/%E3%80%90%E5%90%8D%E4%BA%BA%E5%B0%88%E8%A8%AA%E3%80%91%E5%B0%88%E8%A8%AA%E8%98%87%E6%B0%91%E5%B3%B0%20%E5%88%86%E4%BA%AB%E9%BE%8D%E5%B9%B4%E8%B2%B7%E6%A8%93%E7%AD%96%E7%95%A5%20%20%E8%B6%81%E4%BD%8E%E8%B2%B7%E8%87%AA%E4%BD%8F%E6%A8%93

佢今年年頭既講法 睇下點

市場減價盤處處,蘇師傅也坦言,今年初樓市仍在低位,是買平貨的好時機,「我見到西貢有個單位成交,原業主用5,000多萬元買入單位,最後沽出單位蝕了2,000多萬元,單位價格下跌了40%,就算是6、7年買入的單位,也可能要『蝕住走』,可見市場上有不少人『等錢使』的人需要急沽單位,現在市場上平盤處處,的確是可以讓你慢慢選。」不過,蘇民峰的建議只限於買樓自住人士,「要買樓上車就要趁現在現在慢慢揀。換樓的話,也當然要趁樓價跌時換樓,不要待樓價升時換樓,所以現在都能夠買。」另外,由於今年樓價走勢也會呈先跌後升的局面,2024年底將會出現賣樓的好時機,「如果你較『等錢使』,今年秋天冬天就是沽樓的好時機。」

他指出今年為六年木火年中唯一的水旺年,故樓房經濟今年會較為活躍,買賣會較為頻繁,且有上升之趨勢。惟長綫而言,真正踏入樓市活躍的大循環,要待至2028年至2033年這段期間,因樓房不同股市,一般每12年就有一個較大的循環,故不能只看一時之興衰。
風水唔一定鬼神
咁佢冇錯 。佢叫你買個陣係掂

不過走冇單聲姐
點會呀佢個樣同表情都好易認
主席話係就係啦

親過老豆老母呀

聾啞都可以康復呀

識得唔識得呀
唔講得 已經 講左
佢禁嘅唔係算命,而係真話
帶返個口罩 平佢闔家平安
說好香港故事
佢咁多樓係香港

佢一日唔賣都唔會走
2024年底,樓價回升
唔該 國安手足做嘢
呢個風水佬唱衰香港
我認為風水係有啲嘢可信
但唔係大部份都可信
拉得
可能會發生啲事引到某啲人喺香港掃貨,個市彈一彈
正常差佬都只識抆鎗
咪就係有你d on9 lo
嗰個姓毛的 ,而家呢個勁啦,說要有光就有了光
樓市起跌從來都唔關息口事
無講風水算命啲嘢可唔可信噃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞