鄧成波家族持有的屯門「悦品度假酒店· 屯門」淪銀主盤被放售 

42 回覆
16 Like 1 Dislike
呢間嘢裝修幾靚,幾舒服
又新淨又平
攞嚟開房一流
賣極都仲有,鄧生真係有料。
間房都幾大
其實幾有誠意
同意
佢有大志搞出嚟嘅鑊,其實早期賣少少物業嗰時已經大致上補晒鑊
依家係銀行喺落雨時收遮夾爆佢哋
咁都係佢幾鑊
他又指,過去2年內,本港錄得多宗全幢酒店成交,當中包括由莊士國際以16.5億出售之紅磡蕪湖街83號「逸.酒店」、由華大酒店集團以14.2億元收購之荃灣汀蘭居、以及經營共居空間之國際集團WEAVE LIVING以13.75購入大角咀九龍珀麗酒店等,反映出投資者對酒店市場的長期信心仍然很高。

3個成交入面已經有2個唔係做酒店
點樣得出「投資者對酒店市場」呢個結論
因為讚好都係工作之一,我諗呢啲酒店好快淪落到改健成私人房屋,商業用途又唔得,長遠都係收皮。仲肯投資啲人可能賭緊後加速師年代會再次起
佢哋玩完未
炮房size剛剛好
10 億都未必有人要
酒店用地轉返住宅補好貴,因為酒店用地地價好平,原意係唔想酒店房價太貴。
酒店都唔關佢事
屯門有hg(公開資訊)
然後屯門得兩間街坊酒店
紅磡果間urbanwood又係改做學生宿舍
酒店係咁好景就唔使賣啦
個度好多小朋友,是兒童天堂黎
其實呢個位置, 佢個定位係做啱晒. 只係衰唔好彩.
呢間唔貴又有得打卡 都算係咁 有D可惜
轉手/起其他野都唔知岩唔岩本地人去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞