PolyU 屋宇設備工程學系 : 相對於機械工程及電機工程,為何選擇 屋宇設備工程 專業?

43 回覆
1 Like 39 Dislike
真係 平時玩膠
但講到工程 仲要係二奶仔
真係要三思

入嚟依世你都冇可能發到圍
工 程we trust
咩pt hd
應該係 Part time mode higher diploma
衰啲講 ive civil hd 仲好過讀bse
我知 我問咩科

唔一定工程,最緊要係有專業牌
會計、幼教、社工、護士、工程、測量都係唔錯嘅選擇
都係跟興趣揀到,邊科專業科想入
之後就睇分數入邊間院校

千祈唔好為咗大學個名 走去入文理商科/聞屎折
除非屋企有錢 唔使理養家
邊有可能
真係想搵錢
PolyU BSE 去做main contractor 升職同人工都唔會少啦
香港薪金現況:持有大學學位收入中位數為$38800,持有專業資格收入中位數$47600!,經理收入中位數$48800
https://lih.kg/3672942
少可中肯
Part time evening 好細 驚自爆。。
同意EMSD係頭等獎 要靠關係性別同運氣 同能力無關
留意返Mech畢業係香港好多都做左BS 無論判頭定consultant, 有一半以上都呃飯食 鳩做無料到
BS有返兩度散手果啲 做多幾年 都去左啲Tech 公司或傳統client 做Engine or pm. 都揾到兩餐
香港有咩tech 公司 for engine
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞