去日本東京旅行 喺當地買Sim Card有咩要注意 同埋喺邊度買?

28 回覆
0 Like 9 Dislike
如果去8日 預計每日用2gb
唔喺香港買定?
香港買左張垃圾 4G卡買嗰時冇留意佢要用乜撚嘢4G lte, 拎咗部nokia 5G 平機過去用, 竟然用唔撚到我老婆用iphone就冇問題
好老實
呢個世界暫時未有Support 5G而用唔到4G LTE嘅機
建議你check清楚係咩問題
真係唔撚知點解用唔到, 即刻上網check我部濕鳩諾基亞係有lte 但係搵來搵佢option入面都冇呢個選項, 跟住玩咗五日, 插住喺度部機係久唔久上到一兩分鐘跟住又會冇咗
big cam?
同問 機場個售賣機d卡好似貴過出面好多 雖然方便
諗緊好唔好klook訂左先 機場拎
點解要落地買?
airsim
[先睇頭post 再發問] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (23)
https://lih.kg/3700196
如果捱到去市區可以去yodobashi買comst sim card
快到仆街
去便利店或big camera都有選擇
肯撚定係你無set好APN
根指示set撚埋啦, 就係用唔撚到冇辦法, 結果要我老婆share wifi 畀我一齊用 焗住要黐埋一齊
價錢大概幾多錢?
~3500 yen/10日/10GB
呢張我上年用係要等幾個鐘先activate到
不過佢真係好撚快

或者可以係香港買 softbank 5g, 不過每日2GB 後限速, 速度都快
淘寶買36蚊 8日每日2G 插卡開漫遊就用得
金澤 富山 名古屋 高山 白川鄉 下呂
全部都收得好好

上開淘寶買joytel次次都好順
點睇都係你問題

淘開joytel 0伏
去yodobashi買Comst 5g
呢張真5G
前提要自己set野
不是即插即用
我用Sosim 個8GB Plan
最緊要有日本number 唔係吉原唔受你玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞