柴灣新翠花園3房 放盤12小時閃電成交 獲同區換樓客558萬承接

14 回覆
1 Like 7 Dislike
中原地產杏花邨第二分行資深分區營業經理鄭俊輝表示,柴灣新翠花園3座高層G室,實用面積533平方呎,3房間隔,叫價580萬元,放盤不足12小時即獲買家洽購,最終以558萬元閃電成交,實用呎價10,469元。

據了解,新買家為同區換樓客,已睇樓一段時間,心儀新翠花園位處地鐵上蓋,間隔四正,得知上址放盤便立刻約看,即睇即買。原業主則於1987年以44.6萬元一手買入單位,持貨約37年,是次沽出帳面獲利513.4萬元,單位升值逾11.5倍。

而據土地註冊處資料,新翠花園對上一宗成交為4座低層H室,實用面積520平方呎,成交價500萬元,呎價9,615元。
嘩好平
閃電性交
下次會唔會係 光速性交
公屋小黃人每次見到呢啲post都好激氣
樓市大把承接力,9000-11000呢個價強到傻
新翠 其實係聽到地鐵維修嘅聲音
而且下面有批的士佬晚晚玩啤牌喺度鳩叫
又有大迴旋處
嘈都爆
加樓主個名
話晒係真正地鐵上蓋,點都會有承接
閃電成交
除左樓下地鐵冇野好
幾乎所有巴士必經柴灣斜
只可以話住慣唔識走
佢下面有條「地鐵橋」
係用嚟維修用
雖然係 有頂蓋
但係佢嘅維修聲浪其實很響
新翠積 喺ok嘅
好似又tennis courts
跌唔到
3房年頭仲有6球, 得返558萬
2023年頭賣緊7百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞