《正義迴廊》班底開拍紙盒藏屍案 呂爵安演重要角色︰有機會飾演年輕歐陽炳強!!

322 回覆
45 Like 341 Dislike
咩角色?
上面咪劇透咗佢做紙箱
條屍緊要D
無條屍點藏?
一秒入戲

重要角色喎 應該係做個紙盒
歐陽炳強紙盒藏屍案電影開拍中 Edan呂爵安傳演殺人犯?︳電影LOL

TVB新節目《猜猜我是誰》由「新聞男神」再次操刀,以舊新聞帶出新話題。上周就以70年代震撼全城嘅跑馬地紙盒藏屍案為題材,並播出因為呢件案被判謀殺罪成嘅歐陽炳強多年前受訪片段

近期紙盒藏屍案再次成為熱話,而今日就有傳媒報導指,曾執導《踏血尋梅》嘅翁子光導演,將以紙盒藏屍案為題材嘅港產電影擔任編劇及監製;而該片就會由《正義迴廊》編劇之一譚廣源執導。

詳文有興趣自己去睇: https://hk.news.yahoo.com/%E6%AD%90%E9%99%BD%E7%82%B3%E5%BC%B7%E7%B4%99%E7%9B%92%E8%97%8F%E5%B1%8D%E6%A1%88%E9%9B%BB%E5%BD%B1%E9%96%8B%E6%8B%8D%E4%B8%AD-edan%E5%91%82%E7%88%B5%E5%AE%89%E5%82%B3%E6%BC%94%E6%AE%BA%E4%BA%BA%E7%8A%AF%EF%BC%9F%EF%B8%B3%E9%9B%BB%E5%BD%B1lol-063840433.html
又炳強

搵錢家樂做啦
歐陽炳強

《當年今日》11月3日 | 跑馬地紙盒藏屍案兇徒歐陽炳強罪成 | ATV

ATV 亞洲電視
Views
Nov 3
https://m.youtube.com/watch?v=J_EEG0RT7EQ
拍經典大案系列都幾正
以故事橫跨歐陽炳強被捕前後至出獄嘅時間線,加上搵得Edan應該戲份不輕,因此該報導估計Edan可能飾演年青版歐陽炳強。
邊個做卞玉英?
雪糕店咁應該真係拍緊
咁重點搬呀
內心戲
屌那星 條友無演技撚洗睇呀
連登仔講到本身諗住睇咁
全面重啟晒d經典罪犯囉 林國偉 林過雲 減少獵奇感
重視返內心描寫
會唔會拍埋佳哥,ian 做?
慳番唔駛睇

大把後生一代做戲好過佢
佢啲戲
呢d先多人睇
搵阿炳強飾演炳強仲好啦
鼻哥窿做戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞