今時今日有咩android無iPhone有

94 回覆
11 Like 77 Dislike
iPhone有airdrop唔係重點
重點次次叫人share返啲相出嚟
啲人就實
“唉呀!乜你冇airdrop咩?”

iPhone有得J呢樣
Android無
其實samsung 一早已經有
copy 去Tablet 同windows 一早做到
Windows 11直接開手機app用都得
IOS 其實已經落後左好多
碎片化
android 碎片化
iPhone有水魚圈
你俾佢用iphone都唔會靚仔,所以你都係慳返張圖唔好咁小朋友啦
iCloud photo出咗N年,share link就可以俾人preview揀相save

啲傻仔仲係度揀人airdrop
落後科技都可以打飛機打多30年
iCloud link出咗好多年,啲傻仔仲係度airdrop

用iCloud link share俾人,人哋有得preview揀相再save,我又唔使逐個對iPhone名驚send 錯

airdrop有幾bug就唔使講

但係休斯冇iPhone
Delta
而家 android 銀行 app
交易完成嗰頁,已經有 save 圖功能
只要有心 小米都變iphone
似係你係柒頭皮
有啲喺連登見到有人話自己用Android俾港女同事笑kam
我都心諗其實係咪佢本人kam多過部機有問題

隔離An機已經25w起跳
梗係冇啦,因為出名垃圾嘅*** A系都25W
game optimization
20w充得慢 嚿電個最大容量都係打折得咁快
Apple 機有得 airdrop 而其他機用唔到,只係代表一件事:

Apple 生態封閉
想講其實AIRDROP 都唔係太常用啦
都係係GROUP SD 相, 個個自己有需要就DOWNLOAD
或者SHARE ALBUM, 但都少用,太煩

同老婆/ 女友 先會間中 airdrop 下
真,換轉an可以係mac都可以裝neardrop收file
ios竟然airdrop無得send去windows
而家就係講緊油毒窮先會用an
時光倒流再行一次呢條友都會選擇an

利申:靚仔an俠
你唔好咁啦人哋鍾意食完飯圍埋一齊 撳完個airdrop先至散band㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞